Υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομία απαντούν στις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου

Κάλεσμα στο Δήμαρχο Πάφο, Φαίδωνα Φαίδωνος να καταθέσει στην αστυνομία όσα καταγγέλλει για το Αστυνομικό Σώμα αλλά και τη δράση εγκληματικών στοιχείων, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Είπε ότι πληροφορίες τις οποίες κατέχει ο κύριος Φαίδωνος, θα μπορούσαν να αποβούν χρήσιμες για τις Αρχές και να οδηγήσουν στην τεκμηρίωση και εξιχνίαση ανοικτών υποθέσεων.

Εξέφρασε, πάντως, λύπη για τις αναφορές Φαίδωνος περί διαφθορά στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, σημειώνοντας πως το έργο της ΥΚΑΝ δεν πρέπει να μηδενίζεται. Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ" από Μέρα σε Μέρα", ο Ιωνάς Νικολάου απέρριψε επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι ο ίδιος αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Απαντώντας στα περί κομματοκρατίας και βολέματος ημετέρων στο Αστυνομικό Σώμα, ανέφερε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για εξάλειψη του φαινομένου.

Επίσης σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει : « Μετά λύπης μας αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για ακόμα μια φορά, στις ανυπόστατες κατηγορίες και την ισοπεδωτική κριτική του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, προς την Αστυνομία. Η Αστυνομία Κύπρου αρνείται να ακολουθήσει την πορεία του λαϊκισμού, που ακολουθεί ο Δήμαρχος Πάφου, με την οποία απαξιώνει, αμαυρώνει και ισοπεδώνει την Αστυνομία και τα στελέχη της, στο βωμό της δημοσιότητας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου και των στελεχών της, για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας, όποτε τούτο χρειαστεί.
Η πρακτική που ακολουθεί ο κ. Φαίδωνος, κάθε φορά που υπάρχει θέμα ψηλά στη δημοσιότητα, στο μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει, είναι να προειδοποιεί τους όποιους ύποπτους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το έργο της Αστυνομίας. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, σε σχέση με την αντιμετώπιση της Αστυνομίας, είναι πρωτοφανές. Μετά την άμεση εξιχνίαση, δύο σοβαρών εγκλημάτων, αντί η Αστυνομία και τα μέλη της να τύχουν ευμενούς σχολιασμού, για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση τους, δεχόμαστε άδικη και ισοπεδωτική κριτική και μεταχείριση. Η κατάσταση αυτή δεν μας αποθαρρύνει. Αντίθετα εντατικοποιούμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της διαπλοκής και της διαφθοράς, γιατί έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Χωρίς να επιζητούμε τη δημοσιότητα. Μιλώντας μέσα από το έργο μας.
Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας, ότι η Αστυνομία, δεν θα ακολουθήσει τον Δήμαρχο Πάφου, σε αυτή την πορεία λαϊκισμού, που αρέσκεται να ακολουθεί.
Τέλος εκφράζουμε την εκτίμηση, τις ευχαριστίες και τη συγκίνηση μας, για τη συμπαράσταση και τη στήριξη, που εξέφρασαν τις τελευταίες μέρες προς τα τραυματισθέντα μέλη μας, την Αστυνομία και τα μέλη της, απλοί πολίτες, δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους. Η συμπαράστασή τους μας δίνει δύναμη, να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, το δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε. Η στήριξή τους καταδεικνύει επίσης το μέγεθος της εμπιστοσύνης του κοινού προς την Αστυνομία».

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο, Αστυνομία

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.