Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις συζήτησαν ΠτΒ - Α. Βούτσιτς

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Σερβίας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου Αναστασιάδη με τον ομόλογό του Αλεξάντερ Βούτσιτς, στο Βελιγράδι.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν και ζητήματα που άπτονται της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δυτικά Βαλκάνια.
Το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε θερμής υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην επίσημη τελετή υποδοχής, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές, ενώ έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Κύπρου και Σερβίας.
Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των προέδρων Βούτσιτς και Αναστασιάδη, ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Α.Βούτσιτς

Θερμές ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεχή και ισχυρή υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, εξέφρασε ο πρόεδρος Βούτσιτς.
Aνέφερε ότι το Βελιγράδι επιδιώκει την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά δεν δέχεται απειλές από κανέναν. Επισημαίνοντας ότι η ανοικτή πληγή στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ενταξιακή πορεία της χώρας του, ο Αλεξάντερ Βούτσιτς είπε ότι καμιά άλλη χώρα δεν είχε παρόμοια υποχρέωση για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Σερβία στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο Σέρβος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς και στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τη χώρα του με την Κυπριακή Δημοκρατία, διαβεβαιώνοντας για την κοινή βούληση Βελιγραδίου και Λευκωσίας να επιδιώξουν περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών σε διάφορους τομείς.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:57

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Ικανοποίηση Κ.Μητσοτάκη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
14:28
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας
14:02
Τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων συζήτησε με κατοίκους ο Ανδρέας Βύρας
14:00
Δύο νέες αλυσίδες μετάδοσης κρουσμάτων εντόπισε το υπουργείο Υγείας
13:45
Για το Παρίσι αναχωρεί αύριο η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου
13:42
Έκκληση Γκουτιέρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για παγκόσμια ενίσχυση της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα κράτη του πλανήτη
13:39
Υπόθεση φόνου που διαπράχθηκε το 1998 ξανανοίγει η Αστυνομία των Βάσεων
13:00
Την ανάγκη να επιδείξει η Τουρκία συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τονίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
12:55
Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην ΕΕ, λέει ο Πρόεδρος
12:31
Σήμερα η νέα αναθεώρηση της πράσινης και πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας των Βρετανών
12:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand