ΥΠΕΞ: Έτοιμη η ΕΚ πλευρά να ανταποκριθεί αν διοριστεί απεσταλμένος στο Κυπριακό

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να ανταποκριθεί αμέσως, εάν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προχωρήσει στο διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η βολιδοσκόπηση των δύο πλευρών για το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών, θα πρέπει να γίνει πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στη Μόσχα και στη Σαουδική Αραβία. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ξεκάθαρη θέση της Ρωσίας στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είπε ότι η Μόσχα θεωρεί πως δεν πρέπει να συνεχιστεί το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων του 1960. Ο Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε παράλληλα τη θέση της Μόσχας σε σχέση με τη μορφή λύσης του κυπριακού.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της τέως προέδρου της λεγόμενης βουλής των κατεχομένων, ο κύριος Χριστοδουλίδης τις χαρακτήρισε απαράδεκτες επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκαν σε ναυάγιο οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα. 

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσκεψη οικονομικής διπλωματίας με πολιτικές προεκτάσεις την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία επισημαίνοντας ότι προσθέτει νέα διάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε ότι αφορά τα θέματα ενέργειας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι το 2018 θα είναι καθοριστικό για την Κύπρο αλλά και για τη γύρω περιοχή αφού βρίσκετσι στην τελική ευθεία η συμφωνία για μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ στην Αιγύπτο.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.