Σε μια δεκαετία 13 παιδιά έχασαν την ζωή τους από οδικές συγκρούσεις

Σε μια δεκαετία έχασαν την ζωή τους σε τροχαία σύγκρουση στην Κύπρο 13 παιδιά κάτω των 14 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION στα πλαίσια του προγράμματος «Των Δρόμων Ιστορίες».


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του REACTION, το έτος 2014, το 15% όλων των θανάτων των παιδιών στην Κύπρο είχε ως αιτία τις τροχαίες συγκρούσεις. Στην Ευρώπη, το 2004 περίπου 16.400 άτομα ηλικίας 0-19 ετών σκοτώθηκαν σε κάποια τροχαία σύγκρουση, καθιστώντας τις οδικές συγκρούσεις ως την πρώτη αιτία θανάτου πανευρωπαϊκά.
 
Ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION αναφέρθηκε και στους ανήλικους που εμπλέκονται σε τροχαίες παραβάσεις μιας και ανέφερε ότι την περίοδο 2005-2009, 135 άτομα κάτω των 14 ετών είχαν εμπλακεί σε κάποια παράβαση.
 
Εάν δούμε την ηλικιακή ομάδα 14-16 ετών τότε ο αριθμός δεκαπλασιάζεται και φτάνει τα 1.309 άτομα. Οι αριθμοί είναι ψυχροί αλλά λένε πάντα την αλήθεια υπογράμμισε ο κ. Σταύρου.
 
Ανέφερε επίσης ότι με δομημένη δουλειά και επαγγελματισμό «μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην Κύπρο, να φτάσουμε δηλαδή να έχουμε ως στόχο τα μηδέν θανατηφόρα στις ηλικίες 0-14 ετών».
 
Κάποιες χρονιές το πετύχαμε γιατί όχι και κάθε χρόνο. Με ναυαρχίδα το Πρόγραμμα «Των Δρόμων Ιστορίες» συνεχίζουμε δυναμικά για την ασφάλεια των παιδιών,  πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Των Δρόμων Ιστορίες», αυτό συνεχίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του REACTION, με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου για παιδιά με την επωνυμία «Των Δρόμων Ιστορίες» στην περιοχή Βασιλικού.
 
Αναφέρεται επίσης ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά εκπαίδευση των παιδιών για την οδική ασφάλεια και ιδιαίτερα την σωστή και ασφαλισμένη χρήση του ποδηλάτου και εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε όλη την Κύπρο.
 
Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Περιλαμβάνει γενικές γνώσεις για την οδική ασφάλεια, την ασφαλή μεταφορά με το αυτοκίνητο, την σωστή χρήση ποδηλάτου  (θεωρία + πρακτική) καθώς και άλλα θέματα οδικής ασφάλειας των παιδιών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΑΡ)

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand