Η ΕΝΙ είναι ισχυρά δεσμευμένη να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΝΙ έχει επενδύσει επτακόσια εκατομμύρια ευρώ για δραστηριοποίηση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και είναι ισχυρά δεσμευμένη να παραμείνει στην περιοχή, τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο κύριος Ντεσκάλτσι είπε ότι εντός του 2018 και το 2019 θα γίνουν όλες οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ειδικά για το οικόπεδο τρία, για το οποίο είχε δημιουργηθεί το επεισόδιο τον περασμένο Φεβρουάριο με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι επανέλαβε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να φύγει από την περιοχή και ότι η γεώτρηση θα γίνει κάποια στιγμή. Για το οικόπεδο έξι, για το οποίο η εταιρεία έχει επίσης αδειοδοτηθεί, ο κύριος Ντεσκάλτσι ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ευρύτερα για την περιοχή της Μεσογείου, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά αποθέματα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κύπρος είναι Ευρώπη.
Σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο κύριος Ντεσκάλτσι και την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed.
Ο Υπουργός Ενέργειας Γιωργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η Ενι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας εταίρους, δήλωσε και αυτό φαίνεται από τα τεμάχια τα οποία κατέχει στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και από τις έρευνες που διεξάγει στην ανατολική Μεσόγειο.
Αναφορικά με τις ποσότητες υδρογονανθράκων στο κοίτασμα Καλυψώ , ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επιβεβαιωτική γεώτρηση για να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα του κοιτάσματος.
Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από το τεμάχιο Αφροδίτη, ο κύριος Λακκοτρύπης ανέφερε οτι οι συζητήσεις συνεχίζονται και αναμένονται τα σχόλια της Ευρωπαϊκής επιτροπής αναφορικά με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Πέντε λεπτά πριν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία προειδοποίησαν τους Ρώσους οι Αμερικανοί, λέει ο Λαβρόφ
16:27
Σταθερή κάτω από τη μονάδα η τιμή του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
16:25
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στην επικοινωνία Ν. Δένδια- Σ. Λαβρόφ
16:21
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες στην ΕΕ
15:30
Προδρόμου: Έκκληση προς μαθητές να απέχουν από εκδηλώσεις και έθιμα την "Τσικνοπέμπτη",
15:09
Απάντηση Σ.Μισέλ στο ΡΙΚ για Τουρκία και πενταμερή για το κυπριακό, μετά το πέρας της συνόδου για την άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)
14:59
Σωστή επαναλειτουργία και οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής
14:43
Προκήρυξη σχεδίων για γεωργικό πετρέλαιο και πετρέλαιο κίνησης
14:42
Oλοκληρώθηκε και η 2η τηλεδιάσκεψη των 27, υιοθετήθηκε δήλωση για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ
14:17
Πτωτικά κινείται το μεσημέρι της Παρασκευής το ΧΑΚ
14:00
Στις 7-9 Μαρτίου στην Κύπρο η Τζέιν Χολ Λουτ
13:40
Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
13:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand