Συνάντηση με τον ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού είχε ο ΠτΔ

Για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στο μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην έδρα του οργανισμού στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε δεκτός από τον κ. Κιτάκ Λιμ στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη βρετανική πρωτεύουσα για τη σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο κτίριο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) από τον Γενικό Γραμματέα πριν από τη συνάντησή τους.

Με το πέρας αυτής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «Κατά την παρουσία μου στο Λονδίνο ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα να επισκεφτώ την έδρα του ΔΝΟ ώστε να συναντηθώ με την εξοχότητά του τον Γενικό Γραμματέα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, που ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και παραγωγική, ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ιδίως για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Κύπρος. Την ίδια ώρα συζητήσαμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή, αλλά πιστεύω ότι αυτά θα ξεπεραστούν στο εγγύς μέλλον».

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης Γενικός Γραμματέας κ. Λιμ δήλωσε ότι ήταν τιμή για τον Οργανισμό να υποδεχθεί τον Κύπριο Πρόεδρο.

«Εκτιμώ πάρα πολύ τη μεγάλη συνεισφορά και την αφοσίωση από την Κύπρο στη συνάντηση του ΔΝΟ και καθόλη τη διάρκεια πολλών ετών. Προσβλέπουμε σε μια μεγαλύτερη, περισσότερη συνεργασία μεταξύ του ΔΝΟ και της Κύπρου. Πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία με την επίσκεψη του Προέδρου στο ΔΝΟ που αποτελεί ένδειξη ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο συνεργασίας στο μέλλον»

Αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, με τον οποίο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας, επί των οποίων ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος.

Θα ακολουθήσει δεξίωση και δείπνο προς τους ηγέτες των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που μετέχουν της συνόδου από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει στις εργασίες της διήμερης συνόδου, ενώ θα έχει στο περιθώριο αυτών και σύντομες διμερείς επαφές με τους ηγέτες της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Ινδίες.

Στις προπαρασκευαστικές της συνόδου των ηγετών εργασίες συμμετέχει από το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με τους ομολόγους του. Το απόγευμα ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Brexit της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Ντέιβις.

Πηγή : Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Το ΡΙΚ παρουσιάζει απόψε τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές
18:43
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για βοηθήματα, επιδόματα και συντάξεις
18:40
Γερμανία:Πολιτικοί του μεγάλου συνασπισμού προτείνουν λύσεις για αγωγό Νord Stream 2
18:39
Τρίτη αιτία θανάτου ο κορoνοϊός σε Αγγλία και Ουαλία
18:18
Ελλάδα: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
18:16
Στα προημιτελικά ο Στέφανος
18:11
Διαφωνία εκφράζουν τοπικοί φορείς με πορίσματα μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για Ακάμα
18:07
Bird Life Cyprus: "Η αστυνομία των ΒΒ μείωσε σχεδόν κατά 95% την παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών"
17:48
Για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη κάνει λόγο η Κομισιόν
17:39
Αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τέλος Ιουλίου, ψήφισε η Βουλή στην τελευταία συνεδρία της
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand