Τσίπρας «Δεν απειλούμε, δεν απειλούμαστε»

Κίνηση με σαφείς συμβολισμούς και πολλαπλά μηνύματα ήταν η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό Καστελόριζο.Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να μην συνεχίσει στον δρόμο των προκλήσεων λέγοντας ότι το Καστελόριζο είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας των δύο λαών αλλά και πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει τις κινήσεις καλής θέλησης, όπως αυτή με το πρόσφατο τηλεφώνημα του κ. Γιλντιρίμ προκειμένου να συλλυπηθεί για την απώλεια του Έλληνα πιλότου.

 «Οι γείτονες δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Διάγουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε  την Άγκυρα να ακολουθήσει το παράδειγμα καλής συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της γης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί. Όσοι κατοίκησαν αυτόν τον τόπο ξέρουν πολύ καλά να τον υπερασπίζονται. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν και μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ’ άκρη σε άκρη αυτής της χώρας. Τα σύνορά της είναι καθορισμένα από τις διεθνείς συνθήκες. Δεν διαπραγματευόμαστε δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή αυτής της Γης. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι πλησιάζει η μέρα για την  «οριστική, αμετάκλητη, και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και τα προγράμματα» και κάνοντας αναφορά στο διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, από το ίδιο σημείο, τόνισε: «Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (...) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ»,

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Ηγετική παρέμβαση Πουλλαϊδη στην Ανόρθωση : Πληρωμές και σύνθημα πρόκρισης
19:11
Και επίσημα "βυσσινί" ο Σωτήρης Αντωνίου. Νέος τεχνικός στην ΕΝΠ
18:56
Η ΕΕ απορρίπτει κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
18:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand