Πράσινο φως για αποπαγοποίηση 39 θέσεων

Η επιτροπή οικονομικών αποδέσμευσε σήμερα συνολικά 39 θέσεις πρώτου διορισμού σε ανεξάρτητες υπηρεσίες του δημοσίου ενώ οι υπόλοιπες 701 θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού δεν έλαβαν το πράσινο φως.

Τα μέλη της επιτροπής οικονομικών προχώρησε σε αποδέσμευση 14 θέσεων στη δικαστική υπηρεσία, 16 θέσεων στη νομική υπηρεσία, 5 θέσεων στην ελεγκτική υπηρεσία, μιας θέσης στην επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού και τριών θέσεων στο γραφείο επιτρόπου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Με την έγκριση της αποδέσμευσης των 39 θέσεων απομένουν να αποδεσμευτούν άλλες 341 θέσεις πρώτου διορισμού στη δημόσια υπηρεσία, 56 θέσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία, 211 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 93 θέσεις ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού.
Οι βουλευτές που έλαβαν πρόσφατα απαντήσεις εκ μέρους του υπουργείου οικονομικών σχετικά με τις θέσεις που προτείνονται προς αποδέσμευση, έθεσαν σήμερα συμπληρωματικά ερωτήματα στους αρμόδιους λειτουργούς αναζητώντας απαντήσεις και διευκρινήσεις σε διάφορα ζητήματα πριν δώσουν την έγκριση τους για τις υπόλοιπες θέσεις.
Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε ότι τα ζητήματα που τίθενται δεν αφορούν τους αριθμούς των νέων θέσεων αλλά το ότι υπάρχει χαμηλό επίπεδο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Το κράτος χρειάζεται εκσυγχρονισμό», τόνισε.
Βουλευτές του ΑΚΕΛ επανέλαβαν ερωτήσεις σχετικά με τη μελέτη για διαπίστωση των αναγκών της δημόσιας υπηρεσίας σε προσωπικό και το κατά πόσο αξιοποιείται η νομοθεσία περί κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσία.
Βουλευτές του ΔΗΚΟ εξέφρασαν εκ των προτέρων την πρόθεσή να δώσουν την έγκριση τους για την αποδέσμευση όλων των θέσεων ωστόσο, έθεσαν ερωτήματα σε σχέση με το ενδεχόμενο κατάργησης θέσεων οι οποίες δεν είναι πλέον αναγκαίες, τη διενέργεια ή όχι των κυβερνητικών εξετάσεων, αλλά και σε σχέση με το δημοσιονομικό περιθώριο που απομένει για αυξήσεις δεδομένου ότι το ετήσιο κόστος των εν λόγω θέσεων ανέρχεται συνολικά στα €14,5 εκ.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στο θέμα της ποσόστωσης στις προσλήψεις ατόμων με αναπηρίες, υποστηρίζοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η σχετική νομοθεσία ουσιαστικά ακυρώνεται λόγω του μικρού αριθμού προσωπικού που απασχολείται σε κάποιες υπηρεσίες.
Ενώπιον της επιτροπής, τέθηκαν παράλληλα, επιπρόσθετα αιτήματα για αποδέσμευση θέσεων προαγωγής στο υπουργείο παιδείας, στην ελεγκτική υπηρεσία, στο υπουργείο οικονομικών, στο υπουργείο μεταφορών, στον κεντρικό φορέα ισότιμης κατανομής βαρών και στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας.
Γι’ αυτές αλλά και τις υπόλοιπες 701 θέσεις τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να τοποθετηθούν σε κατοπινό στάδιο.
 
Πηγή: Stockwatch

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 2o Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2021
13:39
Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις
13:31
Υπ. Υγείας: Θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες – Αυξάνονται σε 10 τα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης
13:30
Champions League: Έμαθε αντίπαλο η Ομόνοια
13:17
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Ο. Καλακούτα: "Το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα"
12:35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο
12:24
Μείωση οδικών θανάτων 20% στην Κύπρο το 2010-2020 - Και 64% μείωση των σοβαρών τραυματισμών
12:02
Παράνομη η διάθεση ζώων σε εκδηλώσεις, λέει το Κόμμα για τα Ζώα
11:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand