ΥΠΕΞ για συριακό, Ακκιντζί, συμφωνία με Αίγυπτο

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στο τι συμβαίνει ή ενδέχεται να συμβεί στη Συρία, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους για κοινή αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.
Πρόσθεσε ότι η Κύπρος προσεγγίζεται από όλους ως η πιο ασφαλής χώρα και ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα στο βρετανικό τύπο για το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στην Κύπρο.
Βρισκόμαστε, κατέληξε, στα μέσα Απριλίου, σε μιά κρίσιμη περίοδο, και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τί λέμε και τί γράφουμε.

Δηλώσεις Ακκιντζί

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει, την αναφορά Ακκιντζί ότι η παλιά διαδικασία ανήκει στο παρελθόν και πως δεν πρέπει να λέγεται πως οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν από το σημείο όπου έμειναν στο Κραν Μοντάνα, επισήμανε ότι όσο περισσότερες δηλώσεις γίνονται πριν από το δείπνο, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες θετικής κατάληξης.
Κάλεσε την Τουρκοκυπριακή κοινότητα να περιορίσει τις δημόσιες αναφορές της για το δείπνο, αν επιθυμεί, όπως είπε, να υπάρξουν θετικές προοπτικές.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την προσέγγιση του Προέδρου Αναστασιάδης, ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τους Ελληνοκυπρίους, ούτε για τους Τουρκοκυπρίους.

Συμφωνία με Αίγυπτο

Η διακρατική συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Πρόσθεσε ότι τα σχόλια των Βρυξελλών αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο.
Σχολιάζοντας τις επαφές που είχε στο Κάιρο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι κυριάρχησαν θέματα ενέργειας, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, βρίσκονται σε καλό στάδιο.
Είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Κάιρο, στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, για ειδική συνάντηση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.
Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε οι τριμερείς συναντήσεις να γίνονται πλέον και σε επίπεδο υπουργών.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.