"Ο Μπλε Πλανήτης II" - Όχι άλλο πλαστικό!

Έχουμε δει άλμπατρος να επιστρέφουν με την κοιλιά τους γεμάτη φαγητό για τα μικρά τους και, στην ουσία, να μην υπάρχει τίποτα μέσα.

Ο γονιός άλμπατρος απουσιάζει για τρεις εβδομάδες για να συγκεντρώσει τροφή για τα μικρά του και τι βγαίνει τελικά; Νομίζεις πως θα έχει καλαμάρι, αλλά είναι πλαστικό. Και ο νεοσσός θα λιμοκτονήσει και θα πεθάνει, υπογραμμίζει στο περιοδικό δρόμου "Σχεδία", ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, μιλώντας για τη σειρά "Ο Μπλε Πλανήτης II" που ετοίμασε.
Δεν θα "πεθάνει" ο νεοσσός άλμπατρος, εμείς τον "πεθαίνουμε". Αυτόν και τόσα άλλα είδη της θάλασσας και του αέρα. Γιατί έχουμε γεμίσει τις θάλασσες του πλανήτη με πλαστικό.
Μια κίνηση, υψηλού συμβολισμού, προς μια άλλη αντιμετώπιση του "σπιτιού" μας, του πλανήτη στον οποίο ζούμε, είναι απαραίτητη. Καλοδεχούμενη είναι, λοιπόν, η είδηση ότι μια εταιρεία που κατασκευάζει παιδικά παιχνίδια από πλαστικό - τα παιχνίδια δημιουργούν συνειδήσεις - αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα στο να χρησιμοποιεί βιο-πλαστικό.
Η Lego ετοιμάζεται να παράγει, πλέον, τα φυτικά στοιχεία των κατασκευών της - δέντρα, θάμνους, λουλούδια, φύλλα - από πλαστικό στο οποίο η αιθανόλη που θα χρησιμοποιείται θα προέρχεται από ζαχαροκάλαμο.
Αν και τα φυτικά στοιχεία των παιχνιδιών της Lego αντιστοιχούν σε μικρό ποσοστό του συνόλου των στοιχείων στις κατασκευές που προσφέρει ως παιχνίδι στα παιδιά, ο τελικός στόχος είναι, έως το 2030, όλα τα στοιχεία ενός Lego να είναι από βιο-πλαστικό.
Πριν πέντε χρόνια, η εταιρεία εγκαινίασε συνεργασία με τη WWF για να στηρίξει και να ενισχύσει τη ζήτηση για πλαστικό που βασίζεται σε βιώσιμα υλικά. Το 2016, η Lego έγινε μέλος της Bioplastic Feedstock Alliance για να εξασφαλίσει πλήρως βιώσιμη άντληση πρώτων υλών για τη βιομηχανία βιο-πλαστικών.
Επιπροσθέτως, το βασισμένο σε φυτική ύλη πλαστικό που θα χρησιμοποιείται στα καινούργια φυτικά στοιχεία των παιχνιδιών της Lego έχει την πιστοποίηση Bonsucro Chain of Custody (προδιαγραφή περιβαλλοντικά υπεύθυνης προμήθειας ζαχαροκάλαμου).

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:29

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η σημερινή
12:35
Επτά πρώτες θέσεις κατέλαβε η Κύπρος στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
12:25
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
12:22
Αφγανιστάν: Δεσμευμένοι στις ειρηνευτικές συνομιλίες δήλωσαν οι Ταλιμπάν
11:52
Διάρρηξη δύο κατοικιών σε Τάλα και Πέγεια
11:21
Θέμα χρόνου η διχοτόμηση εάν δεν εγκαταλείψει η Τουρκία τις αξιώσεις της, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
11:19
Εκατοντάδες καταγγελίες για δάφορες τροχαίες παραβάσεις
10:41
Το ζεύγος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του «πρώτου σκύλου» Τσαμπ
10:14
Μακραίνει διεθνώς ο κατάλογος των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού
09:48
Σημαντικές επαφές αύριο του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο
09:41
Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ για αποτέλεσμα εκλογών στο Ιράν
09:39
Στις κάλπες η Αρμενία για πρόωρες Βουλευτικές
09:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand