Αστυνομία: Πρώτη χρονιά χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες

Αποτελεσματικά θεωρεί ότι ήταν τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία στο πλαίσιο της εκστρατείας που διενέργησε για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου των κροτίδων φέτος, αφού για πρώτη φορά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τη χρήση κροτίδων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα μελετηθούν και θα καταγραφούν απόψεις και εισηγήσεις με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.


Όπως αναφέρεται, «κατά την περσινή χρονιά σημειώθηκε ένα μόνο περιστατικό τραυματισμού προσώπου ηλικίας 19 ετών, από τη χρήση κροτίδων, ενώ το 2016 υπήρχαν δύο περιστατικά τραυματισμού προσώπων ηλικίας 23 και 31 ετών από τη χρήση κροτίδων».

Την περίοδο  2005 – 2015, προστίθεται, «καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 11 περιστατικά τραυματισμού το χρόνο, με ακρωτηριασμούς και άλλα σοβαρά τραύματα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το 2005 σημειώθηκαν 28 τραυματισμοί, από τους οποίους οι 10 σοβαρά. Το 2006, 11 τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά. Το 2009, 11 τραυματισμοί από τους οποίους οι 8 σοβαρά. Το 2013, έξι τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά, ενώ το 2015 εννιά τραυματισμοί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά.

Στην προσπάθεια για μείωση των περιστατικών τραυματισμών από κροτίδες, αναφέρεται, «πρωτεύοντα ρόλο είχε η στοχευμένη αλλά και έντονη εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης, που ανέλαβε η Αστυνομία, σε συνεργασία με άλλους φορείς, για τους κινδύνους από τη χρήση κροτίδων».

«Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις με την ενεργό εμπλοκή και των μελών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και των Πυροτεχνουργών, σε συνεργασία με τις Τοπικές, Κοινοτικές, Εκκλησιαστικές και Σχολικές Αρχές, ανέλαβαν την προσέγγιση και διαφώτιση των μαθητών και άλλων νεαρών προσώπων σε σχολεία και άλλους χώρους», προστίθεται.

«Τις 350 διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών, νεαρών προσώπων, αλλά και γονέων, πέραν των 26.000», συμπληρώνεται.

Εκτιμάται επίσης, ότι «η ενημέρωση του κοινού από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, το οποίο μέσα από ανακοινώσεις, συμβουλές και φιλμάκια που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, συνέδραμε σε σημαντικό βαθμό στις προσπάθειες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των νέων και μαθητών στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και γενικότερα των χρηστών του διαδικτύου αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ακόμα, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, με τη σύσταση ομάδων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε παγκύπρια σε ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών για ελέγχους σε διάφορους χώρους για τη χρήση κροτίδων και των λαμπρατζιών».

«Οι ενέργειες, δράσεις της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα μελετηθούν και θα καταγραφούν απόψεις και  εισηγήσεις με στόχο πάντοτε την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:30

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.