Αστυνομία: Πρώτη χρονιά χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες

Αποτελεσματικά θεωρεί ότι ήταν τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία στο πλαίσιο της εκστρατείας που διενέργησε για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου των κροτίδων φέτος, αφού για πρώτη φορά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τη χρήση κροτίδων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα μελετηθούν και θα καταγραφούν απόψεις και εισηγήσεις με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.


Όπως αναφέρεται, «κατά την περσινή χρονιά σημειώθηκε ένα μόνο περιστατικό τραυματισμού προσώπου ηλικίας 19 ετών, από τη χρήση κροτίδων, ενώ το 2016 υπήρχαν δύο περιστατικά τραυματισμού προσώπων ηλικίας 23 και 31 ετών από τη χρήση κροτίδων».

Την περίοδο  2005 – 2015, προστίθεται, «καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 11 περιστατικά τραυματισμού το χρόνο, με ακρωτηριασμούς και άλλα σοβαρά τραύματα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το 2005 σημειώθηκαν 28 τραυματισμοί, από τους οποίους οι 10 σοβαρά. Το 2006, 11 τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά. Το 2009, 11 τραυματισμοί από τους οποίους οι 8 σοβαρά. Το 2013, έξι τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά, ενώ το 2015 εννιά τραυματισμοί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά.

Στην προσπάθεια για μείωση των περιστατικών τραυματισμών από κροτίδες, αναφέρεται, «πρωτεύοντα ρόλο είχε η στοχευμένη αλλά και έντονη εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης, που ανέλαβε η Αστυνομία, σε συνεργασία με άλλους φορείς, για τους κινδύνους από τη χρήση κροτίδων».

«Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις με την ενεργό εμπλοκή και των μελών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και των Πυροτεχνουργών, σε συνεργασία με τις Τοπικές, Κοινοτικές, Εκκλησιαστικές και Σχολικές Αρχές, ανέλαβαν την προσέγγιση και διαφώτιση των μαθητών και άλλων νεαρών προσώπων σε σχολεία και άλλους χώρους», προστίθεται.

«Τις 350 διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών, νεαρών προσώπων, αλλά και γονέων, πέραν των 26.000», συμπληρώνεται.

Εκτιμάται επίσης, ότι «η ενημέρωση του κοινού από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, το οποίο μέσα από ανακοινώσεις, συμβουλές και φιλμάκια που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, συνέδραμε σε σημαντικό βαθμό στις προσπάθειες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των νέων και μαθητών στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και γενικότερα των χρηστών του διαδικτύου αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ακόμα, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, με τη σύσταση ομάδων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε παγκύπρια σε ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών για ελέγχους σε διάφορους χώρους για τη χρήση κροτίδων και των λαμπρατζιών».

«Οι ενέργειες, δράσεις της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα μελετηθούν και θα καταγραφούν απόψεις και  εισηγήσεις με στόχο πάντοτε την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Η Γερμανία σκόρπισε 4-2 την Πορτογαλία
20:58
Αλβανία: Το κλειδί της πόλης των Τιράνων στον Κ. Μπακογιάννη
20:57
Τένις: Στη δεύτερη θέση η Κύπρος και βλέπει... πλέι-οφ για άνοδο
20:54
Στα 62 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού – 44 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια
20:52
Mάχη με τις φλόγες στην Ασγάτα
19:25
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand