Υπ. Εθνικής Αμυνας: Αλλαγές στα στρατόπεδα του Έβρου

Αλλαγές στα ακριτικά στρατόπεδα του Έβρου επέφερε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.



Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών. Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά.  Επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό. Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές στις μονάδες διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ταξίαρχου του ελληνικού στρατού και Τούρκου αξιωματικού, κατά την οποία μεταφέρθηκε το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιωτικοί και να ακολουθηθεί η διαδικασία που και οι δύο πλευρές έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν. Όπως μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, τελικά ο Τούρκος αξιωματικός αφού έλαβε σχετική εντολή από ανώτερό του προχώρησε στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Ελλάδα εξέδωσε Notam για τη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και ανατολικά της Κρήτης για τη διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά.  Η Notam της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού αφορά την περίοδο από 6 Μαρτίου μέχρι τέλη Απριλίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντίδραση της Αθήνας στην αντίστοιχη κίνηση της Άγκυρας η οποία δέσμευσε περιοχή του Αιγαίου για παρόμοια άσκηση για τις 25 Μαρτίου, παραβιάζοντας, έτσι το μορατόριουμ που είχε συμφωνηθεί με τη συμφωνία της Βουλιαγμένης του 1988.

  Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.