Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Οι περιφερειακές εξελίξεις και η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών ήταν τα θέματα που συζήτησαν σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν. Η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν περιέχει αρκετές λεπτομέρειες.

Σημειώνει ότι «οι δύο ηγέτες εξέφρασαν υποστήριξη προς τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αύξηση της συνεργασίας των χωρών τους, για την προώθηση των κοινών συμφερόντων ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και να εργαστούν για τα θέματα που επηρεάζουν τη διμερή τους σχέση».
Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνάντηση του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών, Τζον Σάλλιβαν, με τον Τούρκο μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών, Ουμίτ Γιαλτσίν. Δεν υπήρχε κάποια αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το περιεχόμενο της συνάντησης, που ήταν κλειστή για τον τύπο.
Προ της ανακοίνωσης της παραίτησης Τίλερσον, είχε προγραμματιστεί συνάντησή του στην Ουάσιγκτον, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Διπλωματικές πηγές θεωρούν τη συνάντηση Σάλλιβαν – Γιαλτσίν προπομπό μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ του κ. Τσαβούσογλου για συνομιλίες με τον Μαρκ Πομπέο, ο οποίος ωστόσο πρέπει πρώτα να περάσει από τη διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του στη Γερουσία.
Πάντως, διπλωματικές πηγές ανέμεναν στη συνάντηση Σάλλιβαν – Γιαλτσίν να γίνει μία αξιολόγηση της συνεδρίασης πολυμελούς ομάδας εργασίας Αμερικανικών και Τούρκων αξιωματούχων, στις 8 και 9 Μαρτίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.