Η Γερμανία αναζητά νοσηλευτικό προσωπικό στην ΕΕ

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων με εργαζόμενους από το εξωτερικό.

 Παράλληλα ζητά επίσπευση της αναγνώρισης πτυχίων και ανακοινώνει την αύξηση θέσεων εργασίας για νοσηλευτές. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας της Νοσηλευτικής, ο αριθμός των κενών θέσεων στον τομέα της περίθαλψης ηλικιωμένων ανέρχεται στις 17.000. Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, όπως και ο αυξανόμενος αριθμός υποψηφίων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα.
Για να καλύψει το κενό που παρουσιάστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε την αύξηση των θέσεων νοσηλευτών σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων του δημοσίου κατά 8.000, την αύξηση των μισθών, αλλά και -ως μια "ευνόητη επιλογή"- την πρόσληψη εργατικού προσωπικού από το εξωτερικό.
Παραπέμποντας στο καθεστώς της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων που ισχύει στην ΕΕ, ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post ότι το γερμανικό ενδιαφέρον αφορά πρωτίστως νοσηλευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτά θα πρέπει να είναι ισότιμα με τα γερμανικά. Παράλληλα όμως στηλίτευσε το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι χρονοβόρες.
"Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται για μήνες και χρόνια στη Γερμανία και δεν μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται επειδή αργεί η διαδικασία της αναγνώρισης", υπογράμμισε.
Ο Γενς Σπαν σκοπεύει στη συνεργασία με τα κρατίδια, που είναι αρμόδια για την αναγνώριση πτυχίων στη Γερμανία, για να συντομευθεί ο έλεγχος των πτυχίων. Πάντως, για νοσηλευτές από την Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να εργαστούν στη Γερμανία είναι το πτυχίο νοσηλευτικής από πανεπιστήμιο, ΤΕΙ ή ΚΑΤΕΕ και το πιστοποιητικό της γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον της βαθμίδας Β1.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.