Αυθόρμητη στάση υπαλλήλων λεωφορείων στη Λάρνακα

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 16.30 το απόγευμα κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί μόνο το 40% του μισθού τους.


 
Μιλώντας εκ μέρους των Συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, ο Νίκος Κολιανδρής, Επαρχιακός Γραμματέας Συντεχνίας Μεταφορών ΣΕΚ Λάρνακας, είπε ότι «έχουμε κατέλθει σε μια αυθόρμητη στάση εργασίας διάρκειας δύο ωρών και ο λόγος είναι η μη καταβολή του μισθού στην ολότητά του. Μας έχουν ενημερώσει από την εταιρεία ότι έχει δοθεί το 40% του μισθού σήμερα και το υπόλοιπο 60% θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη μετά την καταβολή από μέρους του κράτους και του Υπουργείου του εμβάσματος που υπολογίζεται ότι θα γίνει τη Δευτέρα».
 
Πρόσθεσε ότι «ο σκοπός της στάσης εργασίας δεν είναι οι κάποιες ημέρες καθυστέρησης. Ο λόγος είναι η διασύνδεση του όποιου εμβάσματος έχει να δώσει το κράτος προς την εταιρεία, με τους μισθούς των εργαζομένων» κάτι, που όπως είπε, η Συντεχνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κολιανδρή, "ο τρόπος πληρωμής είναι καλά γνωστός, γίνεται 100% στο χρονικό διάστημα που έχουμε συμφωνήσει". Το να περιμένουν οι εργαζόμενοι να γίνει ένα έμβασμα το οποίο δεν ελέγχουμε, δεν ξέρουμε ούτε πότε γίνεται ούτε κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται και μετά να πληρωθούν, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, πρόσθεσε.
 
Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, συνέχισε, "είναι καλά εταιρεία, κράτος και Υπουργείο να τα λύσουν. Εμείς αναμένουμε ότι κάθε μήνα θα πληρωνόμαστε στην ώρα μας και το 100% του μισθού μας».
 
Σύμφωνα με τις Συντεχνίες, η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» κατακρατεί παράνομα εισφορές των εργαζομένων συνολικού ποσού 170 χιλιάδων ευρώ, τα οποία χρησιμοποιεί για πληρωμή πιστωτών. 
 
Ανέφεραν ακόμα ότι η καταβολή ολόκληρου του μισθού, λόγω της κατακράτησης των εισφορών των εργαζομένων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ το γεγονός ότι κατακρατούνται οι εισφορές των εργαζομένων είναι εις γνώση του Υπουργείου Μεταφορών.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Κολομβία: Εννέα νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
08:33
"Bibi ciao": Στην Ιερουσαλήμ, διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου γιόρτασαν χθες βράδυ τη "νίκη"
08:00
Τυνησία: Νέα επεισόδια έπειτα από διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας
07:56
ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο
07:17
Πυρκαγιά χθες στα κατεχόμενα εντός της νεκρής ζώνης
06:35
Σύλληψη 65χρονου για μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού
06:15
12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand