Αυθόρμητη στάση υπαλλήλων λεωφορείων στη Λάρνακα

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 16.30 το απόγευμα κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί μόνο το 40% του μισθού τους.


 
Μιλώντας εκ μέρους των Συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, ο Νίκος Κολιανδρής, Επαρχιακός Γραμματέας Συντεχνίας Μεταφορών ΣΕΚ Λάρνακας, είπε ότι «έχουμε κατέλθει σε μια αυθόρμητη στάση εργασίας διάρκειας δύο ωρών και ο λόγος είναι η μη καταβολή του μισθού στην ολότητά του. Μας έχουν ενημερώσει από την εταιρεία ότι έχει δοθεί το 40% του μισθού σήμερα και το υπόλοιπο 60% θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη μετά την καταβολή από μέρους του κράτους και του Υπουργείου του εμβάσματος που υπολογίζεται ότι θα γίνει τη Δευτέρα».
 
Πρόσθεσε ότι «ο σκοπός της στάσης εργασίας δεν είναι οι κάποιες ημέρες καθυστέρησης. Ο λόγος είναι η διασύνδεση του όποιου εμβάσματος έχει να δώσει το κράτος προς την εταιρεία, με τους μισθούς των εργαζομένων» κάτι, που όπως είπε, η Συντεχνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κολιανδρή, "ο τρόπος πληρωμής είναι καλά γνωστός, γίνεται 100% στο χρονικό διάστημα που έχουμε συμφωνήσει". Το να περιμένουν οι εργαζόμενοι να γίνει ένα έμβασμα το οποίο δεν ελέγχουμε, δεν ξέρουμε ούτε πότε γίνεται ούτε κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται και μετά να πληρωθούν, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, πρόσθεσε.
 
Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, συνέχισε, "είναι καλά εταιρεία, κράτος και Υπουργείο να τα λύσουν. Εμείς αναμένουμε ότι κάθε μήνα θα πληρωνόμαστε στην ώρα μας και το 100% του μισθού μας».
 
Σύμφωνα με τις Συντεχνίες, η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» κατακρατεί παράνομα εισφορές των εργαζομένων συνολικού ποσού 170 χιλιάδων ευρώ, τα οποία χρησιμοποιεί για πληρωμή πιστωτών. 
 
Ανέφεραν ακόμα ότι η καταβολή ολόκληρου του μισθού, λόγω της κατακράτησης των εισφορών των εργαζομένων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ το γεγονός ότι κατακρατούνται οι εισφορές των εργαζομένων είναι εις γνώση του Υπουργείου Μεταφορών.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.