Συνεργατισμός: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων από επενδυτές

Ξεπερνά τις προσδοκίες το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για επένδυση στον Συνεργατισμό, τόσο σε αριθμητικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο.

Ενόψει της λήξης, στις δύο μετά το μεσημέρι, της προθεσμίας για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης δήλωσε ότι φαίνεται να τεκμηριώνεται η αισιοδοξία που επικρατούσε με την εκκίνηση της διαδικασίας, στις 18 Μαρτίου.
Επικαλούμενος τις έως τώρα ενδείξεις, ο κύριος Σταυρινίδης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές της συναλλαγής, είτε για ολόκληρο τον Οργανισμό, είτε τμηματικά. Πρόσθεσε ότι στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται και επενδυτές που είχαν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στην Κύπρο ή εξακολουθούν να διατηρούν επενδύσεις στο νησί, ακόμα και σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.
Ανέφερε ότι θα εκδοθεί δελτίο τύπου αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας, με λεπτομέρειες για ενημέρωση της κοινής γνώμης, χωρίς όμως να ανακοινωθούν ονόματα ενδιαφερομένων, λόγω της σύμβασης εμπιστευτικότητας που έχει υπογραφεί.
Συνέστησε υπομονή και ψύχραιμη παρακολούθηση της πραγματικής διαδικασίας και όχι της φημολογίας και των sms, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ότι προτεραιότητα της διοίκησης του Συνεργατισμού είναι η διασφάλιση της ομαλής συνέχειας για τους πελάτες, τους εργαζομένους και το τραπεζικό σύστημα
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μειώνεται η όποια ανασφάλεια έχουν οι πελάτες, όσο προχωρεί η διαδικασία, η οποία -πρόσθεσε- δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από τις εκροές κεφαλαίων.
Ο κύριος Σταυρινίδης τόνισε ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης θα συνεισφέρει στο τραπεζικό σύστημα, στον Συνεργατισμό και την οικονομία του τόπου.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:40

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.