Επενδυτές από εξωτερικό και Κύπρου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Συνεργατισμό

Σημαντικό ενδιαφέρον από ποιοτικούς επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, προσέλκυσε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας, που αφορά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος.

Υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για την πρώτη επιλογή, δηλαδή τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας όσο και την δεύτερη επιλογή, δηλαδή την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων του οργανισμού. Εκδήλωση ενδιαφέροντος εξέφρασαν τόσο διεθνείς οντότητες όσο και οντότητες με έδρα την Κύπρο.
«Έχουμε λάβει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον μέσα από ουσιώδη αριθμό αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό. Προχωρούμε τη διαδικασία σύμφωνα με το σχεδιασμό μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ, Νικόλας Χατζηγιάννης.
Ενδιαφέρον εκφράστηκε από διψήφιο αριθμό δυνητικών επενδυτών. Ο σύμβουλος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Citigroup Global Markets, έχει ξεσκονίσει τους επενδυτές που εξέφρασαν ενδιαφέρον με δύο κριτήρια, την οικονομική ικανότητα εκτέλεσης της συναλλαγής, αλλά και της ποιότητας, δηλαδή να έχει τα εχέγγυα για να περάσει από τον έλεγχο καταλληλόλητας (fit and proper) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στη βάση του ελέγχου αυτού, ήδη η Citi έχει απορρίψει και ενδιαφερόμενους επενδυτές, με αποτέλεσμα να απομείνει μονοψήφιος αριθμός επενδυτών.
Οι επενδυτές που συνεχίζουν τη διαδικασία, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόσθετα στοιχεία με τη διαδικασία να περνά στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικής πρότασης εντός Μαΐου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:40

Τελευταιες Ειδησεις

16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί ανακωχή στη βόρεια Υεμένη
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand