Γερμανία: Πρέπει να αποφευχθεί νέος ψυχρός πόλεμος με Ρωσία

Η Γερμανία θέλει να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία, παρότι όπως και πολλές άλλες δυτικές χώρες προχώρησε στην απέλαση ρώσων διπλωματών, καθώς θεωρεί πως πρέπει να αποφευχθεί κάθε νέος ψυχρός πόλεμος, τόνισε ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις σχέσεις με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γερμανική εφημερίδα που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Γκέρνοτ Έρλερ είπε στην Passauer Neue Presse ότι η απόφαση του Βερολίνου να απελάσει τέσσερις ρώσους διπλωμάτες ήταν ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία, μετά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στο Σάλσμπερι, στη νότια Αγγλία.

Όμως, παρά την αυστηρή θέση του Βερολίνου έναντι της Μόσχας, θα παραμείνουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, διαβεβαίωσε ο Έρλερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύθηκαν σήμερα.

«Έχουμε μια σαφή και αταλάντευτη θέση, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Μόσχα», εξήγησε ο Έρλερ, στέλεχος του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προληφθεί ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Ρωσία!», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Ιρλανδία, κράτος μέλος της ΕΕ, καθώς και η Μολδαβία προστέθηκαν την Τρίτη στον κατάλογο των χωρών που απελαύνουν ρώσους διπλωμάτες εξαιτίας της επίθεσης εναντίον του Σκρίπαλ και της κόρης του. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 22 κράτη-μέλη της η Βρετανία απέλασε τους περισσότερους μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, 23.

Στις τάξεις της κυβέρνησης συνασπισμού των συντηρητικών υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών, του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου, υπήρξε ευρεία συναίνεση υπέρ του να συνταχθεί το Βερολίνο με το Λονδίνο και να τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Μόσχας για την υπόθεση Σκρίπαλ.

Η Μέρκελ προέτρεψε επανειλημμένα τη Ρωσία να συνεργαστεί στην έρευνα για την υπόθεση. Η Μόσχα αρνείται πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου, 66 ετών, και της 33χρονης κόρης του με χημικό όπλο την 4η Μαρτίου.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία επέκρινε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης Μέρκελ να απελάσει και αυτή ρώσους διπλωμάτες εξαιτίας της επίθεσης εναντίον του Σκρίπαλ, καθώς κρίνει ότι βλάπτει τα γερμανικά συμφέροντα.

στο προεκλογικό της πρόγραμμα καλούσε να τερματιστούν οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν η Γερμανία και πολλά άλλα δυτικά κράτη στη Ρωσία εξαιτίας του ρόλου που προσάπτουν στη Μόσχα στην κρίση στην Ουκρανία. Το κόμμα της άκρας δεξιάς τάσσεται σε ρητορικό επίπεδο υπέρ της βελτίωσης των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία.

   «Παρά το ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα (που υπαγορεύουν το) να τερματιστούν οι κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, η πολιτική πρέπει να πρυτανεύσει», αντέτεινε όμως ο Έρλερ στη συνέντευξή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.