Το ΥΠΕΣ ζητά επιβολή του νόμου στις παράνομες παρεμβάσεις στις παραλίες

Σε σχέση με τις εργασίες που ο Δήμος Παραλιμνίου διενεργεί εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, πρόσθετα προς τις άλλες ενέργειες που λήφθηκαν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις για αποτροπή αυθαίρετων παρεμβάσεων σε διάφορες παραλίες της Κύπρου, είχε, χθες Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας τρόπους αποτελεσματικότερης συνεργασίας για επιβολή του νόμου όσον αφορά την προστασία των παραλιών.
Με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, τόνισε, ότι αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων η διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης με τις σχετικές νομοθεσίες και η αποτροπή μη νόμιμα αδειοδοτημένων επεμβάσεων, οι οποίες μάλιστα δίδουν και την εντύπωση στους πολίτες ότι η πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Αρχών, είναι δυνατόν να ενθαρρύνουν ή και να ανέχονται τέτοιου είδους ενέργειες στις παραλίες, οι οποίες, μάλιστα, στο τέλος της ημέρας, δεν τιμούν κανένα και δημιουργούν και λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες σε ο,τι αφορά την ανάγκη σεβασμού και τήρησης των νόμων του κράτους.
Ζήτησε, ακόμη, από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου την άμεση διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης στις παραλίες τις οποίες διενεργεί η Τοπική Αρχή, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων για την προστασία των παραλιών.
Για τις εργασίες που ο Δήμος διενεργεί στην περιοχή Περνέρα, έμπροσθεν του Alati by the Sea, για σκοπούς διασφάλισης της ασφαλούς, ομαλούς και απρόσκοπτης διακίνησης των πολιτών και περιηγητών, η Τοπική Αρχή ανέλαβε να προχωρήσει, σήμερα Σάββατο 24/3/2018, με τις απολύτως αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης του χώρου υπό την εποπτεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμόχωστου.
Ανακοινώνεται, επίσης, ότι μεθαύριο Δευτέρα 26/3/2018 στις 9:30 το πρωί έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι Έπαρχοι, η Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, ώστε να καταλήξουν σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αποτελεσματική προστασία των παράλιων και τη ριζική αντιμετώπιση του διαχρονικού φαινομένου των παράνομων επεμβάσεων στις παραλίες, με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών φορέων.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:46

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand