Το ΥΠΕΣ ζητά επιβολή του νόμου στις παράνομες παρεμβάσεις στις παραλίες

Σε σχέση με τις εργασίες που ο Δήμος Παραλιμνίου διενεργεί εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, πρόσθετα προς τις άλλες ενέργειες που λήφθηκαν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις για αποτροπή αυθαίρετων παρεμβάσεων σε διάφορες παραλίες της Κύπρου, είχε, χθες Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας τρόπους αποτελεσματικότερης συνεργασίας για επιβολή του νόμου όσον αφορά την προστασία των παραλιών.
Με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, τόνισε, ότι αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων η διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης με τις σχετικές νομοθεσίες και η αποτροπή μη νόμιμα αδειοδοτημένων επεμβάσεων, οι οποίες μάλιστα δίδουν και την εντύπωση στους πολίτες ότι η πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Αρχών, είναι δυνατόν να ενθαρρύνουν ή και να ανέχονται τέτοιου είδους ενέργειες στις παραλίες, οι οποίες, μάλιστα, στο τέλος της ημέρας, δεν τιμούν κανένα και δημιουργούν και λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες σε ο,τι αφορά την ανάγκη σεβασμού και τήρησης των νόμων του κράτους.
Ζήτησε, ακόμη, από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου την άμεση διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης στις παραλίες τις οποίες διενεργεί η Τοπική Αρχή, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων για την προστασία των παραλιών.
Για τις εργασίες που ο Δήμος διενεργεί στην περιοχή Περνέρα, έμπροσθεν του Alati by the Sea, για σκοπούς διασφάλισης της ασφαλούς, ομαλούς και απρόσκοπτης διακίνησης των πολιτών και περιηγητών, η Τοπική Αρχή ανέλαβε να προχωρήσει, σήμερα Σάββατο 24/3/2018, με τις απολύτως αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης του χώρου υπό την εποπτεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμόχωστου.
Ανακοινώνεται, επίσης, ότι μεθαύριο Δευτέρα 26/3/2018 στις 9:30 το πρωί έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι Έπαρχοι, η Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, ώστε να καταλήξουν σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αποτελεσματική προστασία των παράλιων και τη ριζική αντιμετώπιση του διαχρονικού φαινομένου των παράνομων επεμβάσεων στις παραλίες, με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών φορέων.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Η Γερμανία σκόρπισε 4-2 την Πορτογαλία
20:58
Αλβανία: Το κλειδί της πόλης των Τιράνων στον Κ. Μπακογιάννη
20:57
Τένις: Στη δεύτερη θέση η Κύπρος και βλέπει... πλέι-οφ για άνοδο
20:54
Στα 62 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού – 44 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια
20:52
Mάχη με τις φλόγες στην Ασγάτα
19:25
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand