Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις αναφορές για Τουρκία στα συμπεράσματα Συνόδου Κορυφής ΕΕ

Καταδικάζουμε με θλίψη το κείμενο που καταδικάζει τις δραστηριότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι “με θλίψη αντικρίζουμε το κείμενο που ετοιμάστηκε στη Σύνοδο της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία και το οποίο υιοθετήθηκε, και καταδικάζει τις ‘παράνομες` δραστηριότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και στο οποίο αναφέρεται ότι ‘η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη αλληλεγγύη’”.
“Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο το οποίο έχει ως βάση του τα επιχειρήματα των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας και που δημιουργεί ευκαιρία σε κάποιες άλλες χώρες για να κρυφτούν πίσω από αυτό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι “αποτελεί απόδειξη ότι η ΕΕ χωρίς να κοιτάζει πόσο δίκαιες και νόμιμες είναι οι απόψεις που στηρίζει, δίνει τη στήριξή της χωρίς όρους σε μια χώρα μόνο επειδή έχει το καθεστώς του μέλους και δεν μπορεί να μείνει αμερόληπτη στο θέματα της Κύπρου”.
"Οσον αυτή η στάση συνεχίζεται, η ΕΕ δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή ως τρίτο μέρος σε οποιοδήποτε ζήτημα του Κυπριακού. Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, που είναι μέσα στην ΕΕ υιοθετούν ένα λεκτικό που απέχει από την αλληλεγγύη προς την Τουρκία, η οποία αγωνίζεται με διάφορες θυσίες κατά των τρομοκρατικών στοιχείων που αποτελούν απειλή για την ίδια, και βρίσκουμε περίεργη την στήριξή τους προς την ‘ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου’ που δεν συνάδει με τους με τους διεθνείς κανόνες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:46

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Τερματισμός περιόδου υποβολής ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους
18:30
Σε νέο υψηλότερο επίπεδο εντός 2021 έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, αύξηση κερδών έτους στο 15%
18:22
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand