Παρουσίαση έκθεσης ΟΗΕ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

Η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, επεσήμανε η Kate Gilmore, Αναπληρωτής Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του Ύπατου Αρμοστή για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Στην παρουσίαση κατά τη διάρκεια των εργασιών της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Gilmore αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο δικαίωμα στη ζωή, στο θέμα των αγνοουμένων, στην ελευθερία διακίνησης και στο δικαίωμα στην περιουσία.

Σε παρέμβαση του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη, Πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης ανέδειξε τις κατάφωρες παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων από την Τουρκία.

Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε την ευθύνη της Τουρκίας για το θέμα των αγνοουμένων ως κατοχική δύναμη και τις οργανωμένες προσπάθειες της για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού, και κατήγγειλε την Τουρκία για τη στάση της, η οποία οδήγησε στο αδιέξοδο που σημειώθηκε στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, και την πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας την αμείωτη αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Απαντώντας σε ισχυρισμούς της τουρκικής αντιπροσωπείας, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος Δημήτρης Σαμουήλ τόνισε ότι ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης του κυπριακού προβλήματος είναι η παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία, τα τελευταία χρόνια, με τις ενέργειες της στο Ιράκ και πιο πρόσφατα, στο Αφρίν, στη Συρία έχει καταλήξει κατά συρροή εισβολέας γειτονικών κρατών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.