Τροποποίηση Σχεδίου Παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει την τροποποίηση του Σχεδίου με τίτλο «Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού» (το Σχέδιο).


Οι ουσιαστικές αλλαγές στο Σχέδιο, αναφέρεται, είναι μείωση του ποσού της εγγύησης πιστής εκτέλεσης του έργου που απαιτείται για τα έργα που θα ενταχθούν στο Σχέδιο. Συγκεκριμένα θα υποβάλλεται εγγύηση πιστής εκτέλεσης ύψους 34 ευρώ ανά εγκατεστημένο kW του έργου με ανώτατο ποσό τις 100.000 ευρώ, ενώ έχει μετατεθεί και ο χρόνος υποβολής της εγγύησης πιστής εκτέλεσης.
   
Για την ένταξη ενός συστήματος ΑΠΕ στο Σχέδιο, σημειώνεται, δεν θα απαιτείται η υποβολή της πολεοδομικής άδειας και της άδειας οικοδομής του έργου. Οι συγκεκριμένες άδειες θα μπορούν να υποβάλλονται, σε μεταγενέστερο στάδιο, στον αρμόδιο Διαχειριστή μαζί με την αίτηση για έλεγχο της εγκατάστασης του συστήματος. Έργα τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια οικοδομής ή/και πολεοδομική άδεια θα έχουν προτεραιότητα κατά την εξέταση της αίτησης τους από τους αρμόδιους Διαχειριστές.

Καθορίζονται κριτήρια προτεραιότητας εξέτασης αιτήσεων όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 8 β(ii) του Σχεδίου.

Σημειώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την πολεοδομική και οικοδομική άδεια, όπου αυτές απαιτούνται σύμφωνα με τον νόμο, πριν την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο Σχέδιο παραμένει η 16η Απριλίου 2018.

Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων για την κάθε μία από τις πιο πάνω τεχνολογίες περιγράφονται στην παράγραφο 8 β του Σχεδίου. Η έναρξη ισχύος του τροποποιημένου Σχεδίου είναι η 23η Μαρτίου 2018.


Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.