Τελετή απονομής βραβείων του Παγκύπριου Σχολικού Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 20ος Παγκύπριος Σχολικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2018 με θέμα: «Η Γαλλόφωνη Πολιτιστική Κληρονομιά στην Μεσόγειο του Χθες και του Σήμερα». Συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Γαλλικών της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε στενή συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, διοργάνωσαν τον καθιερωμένο Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Mαθητές και μαθήτριες της Μέσης, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, από 39 Λύκεια και 37 Γυμνάσια, ανταποκρίθηκαν με τρόπο αξιοσημείωτο και δημιουργικό στον Παγκύπριο ενδοσχολικό διαγωνισμό, στόχος του οποίου υπήρξε η ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του χτες και του σήμερα, των Γαλλόφωνων χωρών της Μεσογείου και των δεσμών τους με την Κύπρο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην προβολή πτυχών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη και του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. René Troccaz, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η πολιτιστική κληρονομιά σε όλες τις εκφάνσεις της, μέσα από τις πολύ πρωτότυπες δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών.
Το πρώτο βραβείο Γυμνασίων απονεμήθηκε στους Ιωάννου Ηρώ και Νικολάου Γιώργο του Γυμνασίου Λατσιών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή των γαλλικών κ. Τρύφωνα Τρύφωνος.
Το πρώτο βραβείο Λυκείων απονεμήθηκε στους Εl Feghali Suha και Fischer Jessie Marianne του Foley’s School, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των γαλλικών κ. Karine Petevi.
Ο πλήρης κατάλογος των Σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν, θα ανακοινωθεί προσεχώς στις εγκυκλίους της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Τερματισμός περιόδου υποβολής ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους
18:30
Σε νέο υψηλότερο επίπεδο εντός 2021 έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, αύξηση κερδών έτους στο 15%
18:22
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand