Τα ατυχήματα η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά και εφήβους

Τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά και εφήβους, όπως αναφέρθηκε στην μαθητική ημερίδα ασφάλειας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων η οποία διοργανώθηκε σήμερα από την Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου GC School of Careers και με την υποστήριξη της διεύθυνσης του σχολείου.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του REACTION Youth for the Prevention, στην εκδήλωση συμμετείχαν με προσωπικό και οχήματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία Κύπρου και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων.
 
Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια της ημερίδας πέραν από τους 280 μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδικτυακά και οι γονείς των μαθητών.
 
Ο Επικεφαλής του Οργανισμού REACTION, Μάριος Σταύρου παρουσιάζοντας το Εθνικό Πρόγραμμα Ιπποκράτης για την πρόληψη και αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων εξέφρασε παράλληλα την χαρά του για την πρωτοποριακή αυτή ημερίδα που πέρα από τα παιδιά έχουν την ευκαιρία και οι γονείς τους να την παρακολουθούν από το σπίτι ή την εργασία τους. 
 
Όπως είπε, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να ρωτήσουν και να αφομοιώσουν τον τρόπο αντίδρασης σε μια έκτακτη ανάγκη.  
 
Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, σε χαιρετισμός της τόνισε ότι τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά και εφήβους στις αναπτυγμένες χώρες με ποσοστό 50% και ακολουθούν τα κακοήθη νοσήματα και οι συγγενείς ανωμαλίες.
 
Όπως ανέφερε, οι πτώσεις, οι δηλητηριάσεις, τα εγκαύματα, οι πνιγμοί και τα τροχαία ατυχήματα απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων καταγράφεται σε παιδιά κάτω των 5 χρονών και το 35% του συνόλου των ατυχημάτων στην παιδική ηλικία συμβαίνουν μέσα στο σπίτι και στον περιβάλλοντα χώρο.

Η Διευθύντρια του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου GC School of Careers, Δρ. Παναγιώτα Καλογήρου υπογράμμισε ότι είναι χρέος μας, όπως και σε κάθε κοινωνία να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας.
 
Εξάλλου, στα πλαίσια της εκδήλωσης παραδόθηκε και επίσημα στον οργανισμό REACTION εξοπλισμός για τις ανάγκες του οργανισμού από το Leroy Merlin.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand