Λήγει απόψε η προθεσμία για άδειες κυκλοφορίες και αύριο αρχίζουν οι καταγγελίες

Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η περίοδος ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας για τα περίπου 650.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους, με την Αστυνομία να έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, θα προβαίνει σε καταγγελίες οδηγών που δεν έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας τους.

Η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας, που άρχισε στις 8 Ιανουαρίου του 2018, λήγει την Κυριακή 11 Μαρτίου. Πάντως μέχρι και το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, είχαν εκδοθεί 494.921 άδειες, με το κράτος να εισπράττει €58.775.927.Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μέχρι τις 6 Μαρτίου είχαν εκδοθεί 503.512 άδειες κυκλοφορίας και το κράτος είχε εισπράξει €63.447.031.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι από την Δευτέρα 12 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που θα διενεργούνται από την Αστυνομία για την πρόληψη τροχαίων παραβάσεων, θα ελέγχεται κατά πόσον η άδεια κυκλοφορίας των μηχανοκινήτων οχημάτων έχει ανανεωθεί.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη ανανέωση της άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προβαίνουν σε σχετική καταγγελία.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται µέχρι την Κυριακή 11.3.2018 χωρίς επιβάρυνση. Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα µηνών.

Με βάση την ίδια νοµοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται µετά από την Κυριακή 11.3.2018, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισµα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου µε το δέκα τοις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόµενο ποσό για το τρέχον έτος.

Οι άδειες κυκλοφορίας ανανεώνονται στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy, σε Εμπορικές Τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.