Συμμαχία Πολιτών- Καταστατικό - πολιτικό συνέδριο το Μάιο και εκλογικό τον Ιούνιο

Την εισήγηση της Γραμματείας της Συμμαχίας Πολιτών για τη διενέργεια καταστατικού και πολιτικού συνεδρίου στις 20 Μαΐου, επικύρωσε σήμερα η Ανώτατη Σύγκλητος του κόμματος.

Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ύστερα από τη συνεδρία της Ανώτατης Συγκλήτου ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, αναφέροντας επίσης ότι αποφασίστηκε πως περί τα μέσα Ιουνίου θα διεξαχθεί εκλογικό συνέδριο στο οποίο όλοι οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας Πολιτών τόσο σε κεντρικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο θα τεθούν υπό την αίρεση των μελών του Κινήματος.
Είπε ακόμη ότι η Ανώτατη Σύγκλητος συζήτησε και αξιολόγησε τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με την επιθετικότητα της Τουρκίας την οποία και καταδικάζει.
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός για το κατά πόσο υπό τέτοιες συνθήκες υπάρχουν προοπτικές και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί».
«Η άποψη και η εκτίμηση της Ανώτατης Συγκλήτου είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικότατες συνέπειες, τόσο για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου όσο και για την προοπτική της εθνικής μας υπόθεσης», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το πολιτικό συνέδριο, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι σε αυτό θα γίνει και συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα της Συμμαχίας Πολιτών.
Πρόσθεσε ότι «μέχρι το συνέδριο έχει αποφασιστεί πως θα πραγματοποιηθούν προ-συνεδριακοί διάλογοι, ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζήτηση, όχι μόνο με μέλη και στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και με όλους τους πολίτες και θα γίνει συνειδητή και οργανωμένη προσπάθεια, έτσι ώστε ο διάλογος να αναπτυχθεί με το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής κοινωνίας».
«Οι πολίτες μας ενδιαφέρουν και το Καταστατικό μας, μάς δίνει το δικαίωμα να δεχόμαστε εισηγήσεις, απόψεις και προτάσεις και από πολίτες μη μέλη της Συμμαχίας Πολιτών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι για εμάς η συμμετοχική δημοκρατία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:00

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand