Η ΚΔ προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της χώρας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της πορείας μελών γυναικείων οργανώσεων προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου επέδωσαν υπόμνημα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς είπε ότι «πρέπει να επισημάνουμε, να επαναλάβουμε μάλιστα, ότι στα θέματα των φυσικών πόρων, του πλούτου της χώρας μας, δεν υπάρχει το ‘εμείς’ και το ‘εσείς’.
Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της χώρας, εκ μέρους του κράτους, εκ μέρους της Δημοκρατίας και, βεβαίως, εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της χώρας.
Επομένως, δεν υπάρχει το ‘εμείς’ και το ‘εσείς’. Η ΑΟΖ διεθνώς αναγνωρίζεται και ανήκει σε κράτη, όχι σε επιμέρους ομάδες και εφόσον πράγματι υπάρχει η επιθυμία όλοι να επωφεληθούν από τον ενεργειακό πλούτου θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να επιταχύνουμε, να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να υπάρξει μια συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα επανενώσει την πατρίδα μας, θα λειτουργήσουμε μαζί σε ένα κοινό κράτος και βεβαίως θα απαλλάξει τη χώρα και από την κατοχή και από εγγυήσεις και από παρεμβάσεις.
Μέσω παρεμβάσεων στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου δεν έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα».
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιητικές οι αντιδράσεις από φίλες χώρες αλλά και από τον διεθνή παράγοντα σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διεθνώς η στάση όλων των παραγόντων, είτε είναι η ΕΕ με τις τοποθετήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είτε είναι συγκεκριμένοι μεγάλοι διεθνείς παράγοντες, για παράδειγμα η προ μερικών ημερών τοποθέτηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και επαναβεβαιώνουν τη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας αυτό το οποίο λέμε, ότι κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έχουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τα κράτη, (όπως), το κράτος της Κύπρου και θα πρέπει να ασκήσει αυτά τα δικαιώματα που εννοείται ότι ασκούνται εξ ονόματος και προς όφελος όλων των πολιτών της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:00

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand