Η ΚΔ προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της χώρας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της πορείας μελών γυναικείων οργανώσεων προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου επέδωσαν υπόμνημα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς είπε ότι «πρέπει να επισημάνουμε, να επαναλάβουμε μάλιστα, ότι στα θέματα των φυσικών πόρων, του πλούτου της χώρας μας, δεν υπάρχει το ‘εμείς’ και το ‘εσείς’.
Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά προγραμματισμένα στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της χώρας, εκ μέρους του κράτους, εκ μέρους της Δημοκρατίας και, βεβαίως, εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της χώρας.
Επομένως, δεν υπάρχει το ‘εμείς’ και το ‘εσείς’. Η ΑΟΖ διεθνώς αναγνωρίζεται και ανήκει σε κράτη, όχι σε επιμέρους ομάδες και εφόσον πράγματι υπάρχει η επιθυμία όλοι να επωφεληθούν από τον ενεργειακό πλούτου θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να επιταχύνουμε, να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να υπάρξει μια συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα επανενώσει την πατρίδα μας, θα λειτουργήσουμε μαζί σε ένα κοινό κράτος και βεβαίως θα απαλλάξει τη χώρα και από την κατοχή και από εγγυήσεις και από παρεμβάσεις.
Μέσω παρεμβάσεων στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου δεν έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα».
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιητικές οι αντιδράσεις από φίλες χώρες αλλά και από τον διεθνή παράγοντα σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διεθνώς η στάση όλων των παραγόντων, είτε είναι η ΕΕ με τις τοποθετήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είτε είναι συγκεκριμένοι μεγάλοι διεθνείς παράγοντες, για παράδειγμα η προ μερικών ημερών τοποθέτηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και επαναβεβαιώνουν τη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας αυτό το οποίο λέμε, ότι κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έχουν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τα κράτη, (όπως), το κράτος της Κύπρου και θα πρέπει να ασκήσει αυτά τα δικαιώματα που εννοείται ότι ασκούνται εξ ονόματος και προς όφελος όλων των πολιτών της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:00

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand