Τα συγχαρητήρια του κοινού δέχθηκε σήμερα ο ΠτΔ για την επανεκλογή του

Θα πράξω ό,τι μου είναι ανθρώπινα δυνατόν για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που να δημιουργούν τις προοπτικές ώστε βάσιμα να δίνουν την ελπίδα ενός διαλόγου πάνω στη σωστή βάση και στα όσα είχαν συμφωνηθεί είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει πως νιώθει για τις θερμές αντιδράσεις των πολιτών τους οποίους δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό, με την ευκαιρία της επανεκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε «σαν μια έκφραση εμπιστοσύνης και ελπίδας. Για αυτό και νιώθω ακόμη πιο βαριά την ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όχι μόνον όσων ήρθαν να με συγχαρούν, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού. Θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου στην εμπιστοσύνη που η ευρεία κοινωνική συμμαχία των πολιτών μου έδωσε αλλά ακόμα και σε όσους έκαναν άλλες επιλογές, θέλω να το τονίσω αυτό».

Ερωτηθείς πώς θα προχωρήσει στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό θα το δούμε και με βάση τα όσα δηλώνονται και τις προϋποθέσεις που θέτουν, και καλό είναι όλοι μας να παρακολουθούμε τις αλλαγές συμπεριφοράς της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και όχι μόνον, (αλλά) και της Τουρκίας.
Θα πράξω ό,τι μου είναι ανθρώπινα δυνατόν για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες, και πιστεύω την ερχόμενη βδομάδα θα έχω συνάντηση με την κα Σπέχαρ για να δούμε, να διερευνήσει κατά πόσο δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές που βάσιμα να δίνουν την ελπίδα ενός διαλόγου πάνω στη σωστή βάση, πάνω στα όσα είχαν συμφωνηθεί αλλά και όχι μόνο. Να συνειδητοποιήσουν και οι Τουρκοκύπριοι ότι απαιτείται να αναγνωρίσουν και τις έγνοιες και τις προσδοκίες και τις ανησυχίες των θυμάτων της εισβολής».
Σε ερώτηση αν θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα γίνει και Εθνικό Συμβούλιο στην ώρα του, εφόσον υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, προ της οποιασδήποτε επαφής».
Ερωτηθείς για το θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου απάντησε «μην ανησυχείτε για εκείνο».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:37

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στήριξη στην ευκαιρία επανέναρξης των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.