Ο Πύργος του Άιφελ παραμείνει κλειστός λόγω χιονιού

Ο Πύργος του Άιφελ, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Παρισιού τον οποίο επισκέπτονται έξι εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστός σήμερα και αύριο, καθώς το χιόνι και ο παγετός τον έχουν καταστήσει «μη προσβάσιμο», ανακοίνωσε η εταιρία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

«Ο σημαντικός όγκος χιονιού που καλύπτει τον Πύργο του Άιφελ και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα στρώμα πάγου που καθιστά τις πλατφόρμες και τις κλίμακες μη προσβάσιμες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE).

Η εταιρία υπογραμμίζει πως «η ίδια η φύση του μνημείου καθιστά τις τεχνικές εκχιονισμού σχετικά πολύπλοκες». «Η ρίψη αλατιού στις πλατφόρμες δεν προβλέπεται γιατί διαβρώνει το μέταλλο. Δεν συνιστάται επίσης η διασπορά άμμου που μπορεί να καταστρέψει τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανελκυστήρα», αναφέρει.

«Επίσης, οι προτιμώμενες τεχνικές συνίστανται στην απομάκρυνση των πιο πυκνών στρωμάτων χιονιού με το φτυάρι», διευκρινίζει η SETE. «Όσο για την αντιπαγωτική διαδικασία γίνεται με τη χρησιμοποίηση χλωριούχου ασβεστίου και με θέρμανση των πλατφορμών.»

Ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για τους επισκέπτες από την Τρίτη λόγω της σημαντικής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Ο Πύργος του Άιφελ δέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.

ΒΧ

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:37

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.