Υπ. Εξ: Συνεννόηση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ στο Μεσανατολικό

Την πρωτοβουλία της Υπάτης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι να διεξαχθεί η σημερινή ανταλλαγή απόψεων των 28 Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με τα μέλη της Επιτροπής Επακολούθησης του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (ΣΑΚ), χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε παρέμβασή του κατά τις σημερινές εργασίες του Συμβουλίου.Αναλυτικά ο Υπουργός, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, ο Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πρωτοβουλία Μογκερίνι και σημείωσε ότι η στάση της ΕΕ παραμένει υπέρ της λύσης δύο κρατών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, επεσήμανε τη σημασία όπως υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ προτού αναληφθούν οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες εκ μέρους των ΗΠΑ. Ο Υπουργός Eξωτερικών επεσήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή των μετριοπαθών αραβικών κρατών στο πλαίσιο της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας.

Οι ‘28’ πραγματοποίησαν γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Ahmed Aboul Gheit, και τους Υπουργούς Εξωτερικών που είναι μέλη της Επιτροπής Επακολούθησης του ΣΑΚ (Ιορδανία ως Προεδρεύουσα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παλαιστίνη).
 
Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών απασχόλησε επίσης η κατάσταση στη Μολδαβία.  Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ταξίδι του στη Μολδαβία όπου, όπως είπε, διαπίστωσε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα: "Θεωρούμε τη Μολδαβία μια ευρωπαϊκή χώρα και η δική μας δράση πρέπει να στοχεύει σε οφέλη για το λαό της Μολδαβίας", υπογράμμισε.  

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη όπως διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της αρχής της αιρεσιμότητας και των κινήτρων που η ΕΕ παρέχει στη Μολδαβία.

Πηγή:  (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Τηλεδιάσκεψη Καρούσου - Περδίου με τον Ρώσο Υφ. Μεταφορών για επανεκκίνηση πτήσεων
15:07
Ινδία: Οι ειδικοί προειδοποιούν «Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τρίτο κύμα μέχρι τον Οκτώβριο»
14:55
Συνάντηση προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών
14:45
Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health αξίας 312 εκατ.
14:43
Ανοδικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
14:30
Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
14:24
Κρεμλίνο: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν
14:20
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 33χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του
14:00
Διαγωνισμός για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
13:57
Να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση θανάτου του Θανάση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
13:49
Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΚ στο εργοτάξιο αποκατάστασης διατηρητέων Αρχιεπισκοπής
13:40
Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
13:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand