Τον συντονισμό για ανέγερση νέου συγκροτημένου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ανέλαβε το Υπ. Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ανέλαβε τον συντονισμό για την ανέγερση ενός νέου συγκροτημένου Δικαστηρίου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης «έχοντας διαπιστώσει ότι οι λειτουργικές ανάγκες και τα περιορισμένα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να λαμβάνονται στον χώρο του Δικαστηρίου λόγω της διασποράς του σε επτά κτήρια, ανέλαβε τον συντονισμό για την ανέγερση ενός νέου συγκροτημένου Δικαστηρίου, το οποίο θα στεγάζει όλες τις δικαιοδοσίες του Επαρχιακού».

«Πρόκειται για μια ανάγκη η οποία ήταν επιβεβλημένη από το 1985, αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2004 και την οποία, αναλάβαμε και προωθούμε από το 2014 παρότι ο προϋπολογισμός για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των δικαστηρίων αφορά την Δικαστική Εξουσία», προστίθεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «αφού έχει επιλεγεί ο κατάλληλος χώρος ανέγερσης του νέου κτιρίου, ο οποίος βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των Δικαστηρίων, προωθήσαμε την μετακίνηση των υποστατικών της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP) η οποία συμπληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015».

Στην συνέχεια, αναφέρει η ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκαν ανασκαφικές έρευνες από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για ενδεχόμενη ανεύρεση αρχαιοτήτων, οι οποίες δεν έφεραν στο φως οποιαδήποτε αρχαιολογικά ευρήματα. Σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου – ένα θέμα που ηγέρθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αφού ο χώρος ήταν εγγεγραμμένος στην Βασίλισσα της Αγγλίας», σημειώνεται.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει επίσης ότι «τον Ιανουάριο υποβλήθηκε το Σημείωμα Έργου (PCN) προς τη Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ και στο Υπουργείο Οικονομικών για να ενταχθεί το έργο στον Προϋπολογισμό της Δικαστικής Υπηρεσίας για το 2019, ενώ έχει οριστεί χρονολογικό πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωσή του».

Σημειώνει ακόμη ότι «το 2019 θα διεξαχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και βάσει της επιλογής του σχεδίου θα προωθηθεί η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης του έργου, για το οποίο εκτιμάται ότι απαιτούνται 46.672.000 ευρώ».

Για τις εξελίξεις, προστίθεται, « ενημερώνονται τόσο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας σε συγκεντρώσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με πιο πρόσφατη την γραπτή ενημέρωση που είχαν στις 8 Ιανουαρίου 2018 αναφορικά με όλα τα αναπτυξιακά έργα, περιλαμβανομένου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας».

«Αρμόδιοι για την έρευνα και τη σχετική ενημέρωση όσον αφορά τα αίτια της σημερινής πυρκαγιάς, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και κατά πόσον αυτά ικανοποιούνταν στους υφιστάμενους χώρους του Επαρχιακού Δικαστηρίου, είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.