Το Μεσανατολικό σε συνεδρία των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Με αντικείμενο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συμφωνία Σύνδεσης με τη Μολδαβία, αλλά και το Συμβούλιο Σύνδεσης, στο περιθώριο, με τον Καζακστάν, συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, σε συνέχεια των αποφάσεων των προηγούμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και την έκτακτη σύνοδο της συνεδρίασης της επιτροπής «ad hoc» που συνήλθε σε υπουργικό επίπεδο στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου. Η συζήτηση θα προετοιμάσει επίσης το μεσημεριανό γεύμα με τους Υπουργούς Εξωτερικών, μέλη της Υπουργικής Αντιπροσωπείας του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών στην Ιερουσαλήμ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και η Ύπατη Εκπρόσωπος θα έχουν γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ και τους υπουργούς εξωτερικών, μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της Ένωσης Αραβικών Κρατών, υπό την προεδρία της Ιορδανίας (Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Θα συζητήσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Επίσης, πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου τον Δεκέμβριο και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς τον Ιανουάριο. Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ κατά την τελευταία συνεδρίασή τους στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα επαναλαμβάνοντας τη σταθερή δέσμευσή του για τη λύση των δύο κρατών και υπενθυμίζοντας ότι η θέση της ΕΕ σχετικά με την Ιερουσαλήμ παρέμεινε αμετάβλητη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:14

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Αρακαπάς: Ικανοποιημένος ο Κ. Καδής από την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων (video)
13:04
Συνολικά 104 καταγγελίες σε εκστρατεία της Τροχαίας Πάφου
12:57
Σημαντική η προστασία των ακτών λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος
12:47
Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ των τιμώμενων προσωπικοτήτων του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου
12:28
Θα γίνει τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη
12:10
Λαγκάρντ:Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande
12:10
Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν είχε στη Νέα Υόρκη ο Ερτουγρούλογλου
11:58
Υποχρέωση Αποδοχής Μέσων Πληρωμής με Κάρτα
11:56
Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μολδαβία εκτός λίστας ασφαλών χωρών για αφίξεις στην ΕΕ
11:43
"Πρόστυχη" η έκθεση του Ελεγκτή για το Δήμο, λέει ο Θ. Πυρίλλης - Τί απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία (video)
11:23
Κυπριακό και κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν στο επίκεντρο συνάντησης Μπορέλ-Τσαβούσογλου
11:19
Οδικές εργασίες στη Λεωφόρο Νίκης, στη Λευκωσία
11:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand