Το Μεσανατολικό σε συνεδρία των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Με αντικείμενο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συμφωνία Σύνδεσης με τη Μολδαβία, αλλά και το Συμβούλιο Σύνδεσης, στο περιθώριο, με τον Καζακστάν, συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, σε συνέχεια των αποφάσεων των προηγούμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και την έκτακτη σύνοδο της συνεδρίασης της επιτροπής «ad hoc» που συνήλθε σε υπουργικό επίπεδο στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου. Η συζήτηση θα προετοιμάσει επίσης το μεσημεριανό γεύμα με τους Υπουργούς Εξωτερικών, μέλη της Υπουργικής Αντιπροσωπείας του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών στην Ιερουσαλήμ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και η Ύπατη Εκπρόσωπος θα έχουν γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ και τους υπουργούς εξωτερικών, μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της Ένωσης Αραβικών Κρατών, υπό την προεδρία της Ιορδανίας (Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Θα συζητήσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Επίσης, πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου τον Δεκέμβριο και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς τον Ιανουάριο. Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ κατά την τελευταία συνεδρίασή τους στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα επαναλαμβάνοντας τη σταθερή δέσμευσή του για τη λύση των δύο κρατών και υπενθυμίζοντας ότι η θέση της ΕΕ σχετικά με την Ιερουσαλήμ παρέμεινε αμετάβλητη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Σούπερλιγκ: Ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε με τη Λαμία και ετοιμάζεται για την Άρσεναλ
17:06
Κίνημα Οικολόγων:Τα «χρυσά» διαβατήρια εκθέτουν ακόμα την Κυπριακή Δημοκρατία (κι ας σιώπησε ο Al Jazzera)
16:19
Αρχιεπίσκοπος: Θεάτρο του παραλόγου οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
16:11
Εκτός τελικού ο Μίλαν
16:03
Eurostat: Σε χαμηλά επίπεδα η θέση γυναικών μελών στη Βουλή της Κύπρου
15:57
Τεχεράνη: Κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποφύγουν απειλές και πιέσεις
15:04
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης , ήταν να σωθούν ανθρώπινες ζωές
14:57
Δήμος Γεωργιάδης: Ύψιστος στόχος μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας
14:48
Η συνέχεια σήμερα με Ερμής - Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός
13:42
Πέτρος Καραγιάννης: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις
13:05
Βίκτωρας Παπαδόπουλος:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο ως λύση στο Κυπριακό, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα
12:57
Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
12:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand