Ι. Νικολάου: Ανέγερση νέου Επ. Δικαστηρίου η μόνη λύση

Η ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου στη Λευκωσία όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι αίθουσες, είναι η μόνη λύση, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Μιλώντας στο Τρίτο και κληθείς να σχολιάσει την πυρκαγιά σε κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου ο κύριος Νικολάου τόνισε ότι ήδη καταβάλλεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι για τον συγκεκριμένο σκοπό περιλαμβάνεται κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Ιωνάς Νικολάου επισήμανε πως υπάρχουν διάσπαρτα πολλά κτίρια στο χώρο όπου λειτουργεί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δυνατότητες ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον κύριο Νικολάου, δεν φαίνεται να υπήρξε παραβίαση της εισόδου του κτιρίου, ενώ όπως είπε, παραμένει άγνωστο εάν έχουν καταστραφεί τεκμήρια που αφορούν ποινικές υποθέσεις.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές, ώστε να καταστεί εφικτή η ομαλή λειτουργία του δικαστηρίου.

Πρόεδρος Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης δήλωσε ότι στο κτίριο που σημειώθηκε η φωτιά δικάζονται ποινικές υποθέσεις και φυλάσσονται τεκμήρια και φάκελοι.
Ανέφερε ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία του δικαστηρίου στο συγκεκριμένο κτίριο.
Εξέφρασε δε έντονες επικρίσεις για την κατάσταση των κτιρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έρθουν από το εξωτερικό, βάζουν το σταυρό τους.
Υπάρχει αστυνομική δύναμη στο χώρο, πρόσθεσε, αλλά είναι γνωστό πως είναι δύσκολη η φύλαξη, καθώς τα κτίρια είναι σκόρπια, αντίθετα με τις υπόλοιπες επαρχίες.
Ο κύριος Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη κατασκευής νέων κτιρίων, καθώς η Κύπρος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα διεθνώς. Στο χώρο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
21:40
Ζημιές στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα προκάλεσε η πυρκαγιά
21:34
8 τραυματίες σε μια ύποπτη «τρομοκρατική» επίθεση νεαρού άνδρα με μαχαίρι στην νότια Σουηδία
21:05
ΑΕΛ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2-0
20:27
Στα 323 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:06
"Καταρρέουμε. Βοηθήστε μας" φωνάζουν αιγοπροβατοτρόφοι
20:00
Φωτιά μαίνεται στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
19:43
Ελλάδα: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο στις μετακινήσεις
19:09
Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης
19:03
Σαράντα νέοι θάνατοι και 2702 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα
18:42
Γαλλία-κορονοϊός: Πιθανή χαλάρωση των περιορισμών από τα μέσα Απριλίου
18:06
«Ελαφρώς βελτιωμένη» η υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά με πόνους
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand