Ι. Νικολάου: Ανέγερση νέου Επ. Δικαστηρίου η μόνη λύση

Η ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου στη Λευκωσία όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι αίθουσες, είναι η μόνη λύση, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Μιλώντας στο Τρίτο και κληθείς να σχολιάσει την πυρκαγιά σε κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου ο κύριος Νικολάου τόνισε ότι ήδη καταβάλλεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι για τον συγκεκριμένο σκοπό περιλαμβάνεται κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Ιωνάς Νικολάου επισήμανε πως υπάρχουν διάσπαρτα πολλά κτίρια στο χώρο όπου λειτουργεί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δυνατότητες ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον κύριο Νικολάου, δεν φαίνεται να υπήρξε παραβίαση της εισόδου του κτιρίου, ενώ όπως είπε, παραμένει άγνωστο εάν έχουν καταστραφεί τεκμήρια που αφορούν ποινικές υποθέσεις.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές, ώστε να καταστεί εφικτή η ομαλή λειτουργία του δικαστηρίου.

Πρόεδρος Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης δήλωσε ότι στο κτίριο που σημειώθηκε η φωτιά δικάζονται ποινικές υποθέσεις και φυλάσσονται τεκμήρια και φάκελοι.
Ανέφερε ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία του δικαστηρίου στο συγκεκριμένο κτίριο.
Εξέφρασε δε έντονες επικρίσεις για την κατάσταση των κτιρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έρθουν από το εξωτερικό, βάζουν το σταυρό τους.
Υπάρχει αστυνομική δύναμη στο χώρο, πρόσθεσε, αλλά είναι γνωστό πως είναι δύσκολη η φύλαξη, καθώς τα κτίρια είναι σκόρπια, αντίθετα με τις υπόλοιπες επαρχίες.
Ο κύριος Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη κατασκευής νέων κτιρίων, καθώς η Κύπρος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα διεθνώς. Στο χώρο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:14

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.