Γ. Λακκοτρύπης: Δεν αλλάζουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν ανατραπεί παρά την αναβολή της γεώτρησης που επέβαλε με τη χρήση βίας η Τουρκία στον στόχο ΣΟΥΠΙΑ.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, τονίζοντας ότι ο προγραμματισμός της Λευκωσίας για τις επόμενες γεωτρήσεις δεν αλλάζει. Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Λακκοτρύπης σημείωσε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν προκαλούν έκπληξη.
Υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή η Τουρκία είχε καταβάλει προσπάθεια να εκφοβίσει τις χώρες και τις εταιρείες που εμπλέκονται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να επιτύχει τον στόχο της.
Τώρα είπε, προσπαθεί να εκφοβίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, υποδεικνύοντας ωστόσο πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Πρόκειται ανέφερε, για μία χώρα που δεν σέβεται τους πολίτες της, πόσο μάλλον τους γείτονες της, προσθέτοντας ωστόσο ότι δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η στάση των Τουρκοκυπρίων.
Ο κύριος Λακκοτρύπης σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να απαντήσουν εάν δέχονται την τουρκική εκδοχή της ΑΟΖ που περιορίζει την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη στο 30% .
Τόνισε ότι με βάση την τουρκική εκδοχή, το κοίτασμα Αφροδίτη εμπίπτει στην ΑΟΖ του Ισραήλ, το τεμάχιο 10 στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και ο στόχος ΣΟΥΠΙΑ στην ΑΟΖ του Λιβάνου.

Διακρατική συμφωνία με Αίγυπτο

Πολύ κοντά στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο που θα καθορίζει το πλαίσιο για τους υποθαλάσσιους αγωγούς Κύπρου - Αιγύπτου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Λακκοτρύπης σημείωσε ότι η συμφωνία θα τύχει επεξεργασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερόμενος στο εμπορικό κομμάτι, ο κύριος Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν επενδύσεις.
Συγκεκριμένα ο κύριος Λακκοτρύπης επισήμανε πως η ανάπτυξη των κοιτασμάτων θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια και η κατασκευή του αγωγού πάνω από ένα δισεκατομμύριο.
Ο Υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε επίσης ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις εντός της ΑΟΖ που θα αφορούν εμβάθυνση της συνεργασίας με τις εμπλεκόμενες εταιρείες με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του υφιστάμενου πλαισίου.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.