Δυο ακόμα Υπουργοί στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για Συρία

Δύο ακόμα Σύρους Υπουργούς και συγκεκριμένα τον Υπουργό Βιομηχανίας και στον Υπουργό Ενημέρωσης της Κυβέρνησης της Συρίας, πρόσθεσε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά του καθεστώτος, λόγω της κατάστασης στη χώρα. Όπως ανακοινώθηκε, αυτές οι προσθήκες έγιναν για να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αλλαγές, καθώς και οι δύο Υπουργοί διορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018.Η σημερινή απόφαση ανεβάζει σε 257 άτομα τον συνολικό αριθμό των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού και παγώματος περιουσιακών στοιχείων, επειδή είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, που επωφελούνται ή υποστηρίζουν το καθεστώς ή και συνδέονται  με τέτοια άτομα.

Επιπλέον, 67 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Γενικότερα, οι κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος κατά της Συρίας περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς ορισμένων επενδύσεων, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Συρίας στην ΕΕ, περιορισμούς εξαγωγής εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και σχετικά με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για την παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αυτά τα μέτρα παρατάθηκαν για τελευταία φορά στις 29 Μαΐου 2017 και ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2018.

Με βάση τη σημερινή απόφαση των 28, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας μόνιμης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία στο πλαίσιο του υφιστάμενου πλαισίου που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως αναφέρεται στη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2017, η ΕΕ πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση και υποστηρίζει σθεναρά το έργο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και των ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Δραματικές εξελίξεις γύρω από το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στην Ελλάδα
12:11
Εξιτήριο πήρε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καλά στην υγεία του
11:59
Πολύ σημαντική αλλαγή: Δεκτά και τα rapid tests για όσους θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα
11:37
Υπ.Μεταφορών:Η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου συνέτεινε στη συμπερίληψή της στις πτήσεις της Ρωσίας
11:12
Νέος Πρόεδρος του Ιράν, ο υπερσυντηρητικός, Εμπραχίμ Ραϊσί
11:10
O Δήμος Αγλαντζιάς μείωσε κατά 1.396 τόνους τα απόβλητά του
10:43
Επεισοδιακή σύλληψη 30χρονου οδηγού στη Λεμεσό.Βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών
10:38
Τουλάχιστον 27 νεκροί από τροχαίο στο Περού
10:35
Τελευταία αναμέτρηση της εθνικής ανδρών Κύπρου με το Μονακό
10:25
Αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου τρίτης κατηγορίας από το RIK HD από τις 17:30
10:17
Τρεις αναμετρήσεις σημερα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Γιούρο 2020
10:14
Διάρρηξη έπαυλης στην Πέγεια με λεία χρήματα και αντικείμενα αξίας €14.000
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand