Δυο ακόμα Υπουργοί στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για Συρία

Δύο ακόμα Σύρους Υπουργούς και συγκεκριμένα τον Υπουργό Βιομηχανίας και στον Υπουργό Ενημέρωσης της Κυβέρνησης της Συρίας, πρόσθεσε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά του καθεστώτος, λόγω της κατάστασης στη χώρα. Όπως ανακοινώθηκε, αυτές οι προσθήκες έγιναν για να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αλλαγές, καθώς και οι δύο Υπουργοί διορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018.Η σημερινή απόφαση ανεβάζει σε 257 άτομα τον συνολικό αριθμό των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού και παγώματος περιουσιακών στοιχείων, επειδή είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, που επωφελούνται ή υποστηρίζουν το καθεστώς ή και συνδέονται  με τέτοια άτομα.

Επιπλέον, 67 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Γενικότερα, οι κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος κατά της Συρίας περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς ορισμένων επενδύσεων, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Συρίας στην ΕΕ, περιορισμούς εξαγωγής εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και σχετικά με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για την παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αυτά τα μέτρα παρατάθηκαν για τελευταία φορά στις 29 Μαΐου 2017 και ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2018.

Με βάση τη σημερινή απόφαση των 28, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας μόνιμης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία στο πλαίσιο του υφιστάμενου πλαισίου που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως αναφέρεται στη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2017, η ΕΕ πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση και υποστηρίζει σθεναρά το έργο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και των ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Τίθεται αύριο σε ισχύ η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
07:44
Ιταλία: Σχεδόν 150 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες από μέλη του πληρώματος πλοίου
07:39
Τουρκία-Covid-19: Σχεδόν 9.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
07:38
ΗΠΑ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά την αδειοδότηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
07:31
Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι θάνατοι
07:28
Ιταλία : Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ρωμαϊκό άρμα, σχεδόν άθικτο.
07:23
Σύλληψη 71χρονου για παιδική πορνογραφία
07:14
Βέλγιο: Αρχίζει έρευνες για το Κινεζικό εμβόλιο
07:10
Απαισιόδοξοι οι Τούρκοι για το μέλλον τους
07:05
Τίτλοι τέλους για τον Κωστή Κωστέα
07:01
Tουρκία: Συζητήσεις γύρω από την υγεία του Ερντογαν,
06:57
Ιταλία : Αυξάνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού
06:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand