Δυο ακόμα Υπουργοί στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για Συρία

Δύο ακόμα Σύρους Υπουργούς και συγκεκριμένα τον Υπουργό Βιομηχανίας και στον Υπουργό Ενημέρωσης της Κυβέρνησης της Συρίας, πρόσθεσε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά του καθεστώτος, λόγω της κατάστασης στη χώρα. Όπως ανακοινώθηκε, αυτές οι προσθήκες έγιναν για να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αλλαγές, καθώς και οι δύο Υπουργοί διορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018.Η σημερινή απόφαση ανεβάζει σε 257 άτομα τον συνολικό αριθμό των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού και παγώματος περιουσιακών στοιχείων, επειδή είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, που επωφελούνται ή υποστηρίζουν το καθεστώς ή και συνδέονται  με τέτοια άτομα.

Επιπλέον, 67 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Γενικότερα, οι κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος κατά της Συρίας περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς ορισμένων επενδύσεων, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Συρίας στην ΕΕ, περιορισμούς εξαγωγής εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και σχετικά με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για την παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αυτά τα μέτρα παρατάθηκαν για τελευταία φορά στις 29 Μαΐου 2017 και ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2018.

Με βάση τη σημερινή απόφαση των 28, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας μόνιμης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία στο πλαίσιο του υφιστάμενου πλαισίου που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως αναφέρεται στη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2017, η ΕΕ πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση και υποστηρίζει σθεναρά το έργο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και των ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 33χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του
14:00
Διαγωνισμός για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
13:57
Να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση θανάτου του Θανάση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
13:49
Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΚ στο εργοτάξιο αποκατάστασης διατηρητέων Αρχιεπισκοπής
13:40
Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
13:19
Ν. Δένδιας: Χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν «όπλο» εναντίον της
13:12
Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα για όλους του ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, την Αλβανία και μια σειρά επιπλέον χώρες
12:56
Αύξηση 78% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα σε μ ία εβδομάδα στο Ην. Βασίλειο
12:29
Απόσυρση προϊόντος από την αγορά
12:22
Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά για τις ενέργειες της Ρωσίας
12:01
Η Hermes και άλλοι τουριστικοί φορείς υποστηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων
12:00
Ο ΠτΔ υπεβλήθη σήμερα σε μικρής έκτασης και χρονικής διάρκειας σπονδυλοπλαστική επέμβαση
11:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand