Βίτσας: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματά

Σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, έστειλε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια που η Αθήνα και η Ευρώπη δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς. Ο κύριος Βίτσας υπέδειξε πως η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στρατιωτικά, με ισχυρό στόλο και αεροπλάνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο.

Τόνισε ότι η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Ο κύριος Βίτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό δρόμο για την Τουρκία, άλλα αυτό είπε, δε σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, η αύξηση της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο, μπορεί να συνδυαστεί με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν που όπως φαίνεται δεν εξελίσσεται όπως τον σχεδίαζε η Άγκυρα.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε, η τουρκική κυβέρνηση έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες, κάτι που προκαλεί εντάσεις. Ο κύριος Βίτσας έκανε επίσης λόγο για πρωτοφανή απάντηση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, στις τουρκικές προκλήσεις. Πρόκειται είπε, για μια προειδοποίηση που τα τελευταία 30 χρόνια δεν ξαναϋπήρξε, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να αποφασίσει τί θα κάνει και να προσέξει τί θα είναι αυτό που θα πράξει.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand