Βίτσας: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματά

Σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, έστειλε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια που η Αθήνα και η Ευρώπη δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς. Ο κύριος Βίτσας υπέδειξε πως η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στρατιωτικά, με ισχυρό στόλο και αεροπλάνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο.

Τόνισε ότι η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Ο κύριος Βίτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό δρόμο για την Τουρκία, άλλα αυτό είπε, δε σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, η αύξηση της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο, μπορεί να συνδυαστεί με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν που όπως φαίνεται δεν εξελίσσεται όπως τον σχεδίαζε η Άγκυρα.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε, η τουρκική κυβέρνηση έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες, κάτι που προκαλεί εντάσεις. Ο κύριος Βίτσας έκανε επίσης λόγο για πρωτοφανή απάντηση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, στις τουρκικές προκλήσεις. Πρόκειται είπε, για μια προειδοποίηση που τα τελευταία 30 χρόνια δεν ξαναϋπήρξε, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να αποφασίσει τί θα κάνει και να προσέξει τί θα είναι αυτό που θα πράξει.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.