Βίτσας: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματά

Σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, έστειλε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. 

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια που η Αθήνα και η Ευρώπη δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς. Ο κύριος Βίτσας υπέδειξε πως η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στρατιωτικά, με ισχυρό στόλο και αεροπλάνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο.

Τόνισε ότι η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Ο κύριος Βίτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό δρόμο για την Τουρκία, άλλα αυτό είπε, δε σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, η αύξηση της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο, μπορεί να συνδυαστεί με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν που όπως φαίνεται δεν εξελίσσεται όπως τον σχεδίαζε η Άγκυρα.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε, η τουρκική κυβέρνηση έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες, κάτι που προκαλεί εντάσεις. Ο κύριος Βίτσας έκανε επίσης λόγο για πρωτοφανή απάντηση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, στις τουρκικές προκλήσεις. Πρόκειται είπε, για μια προειδοποίηση που τα τελευταία 30 χρόνια δεν ξαναϋπήρξε, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να αποφασίσει τί θα κάνει και να προσέξει τί θα είναι αυτό που θα πράξει.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Υπ. Υγείας Γερμανίας: Η παραλλαγή «Δέλτα» απειλεί την επιτυχία της διαδικασίας ανοσοποίησης
15:30
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε βυτιοφόρο με προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
15:25
Τηλεδιάσκεψη Καρούσου - Περδίου με τον Ρώσο Υφ. Μεταφορών για επανεκκίνηση πτήσεων
15:07
Ινδία: Οι ειδικοί προειδοποιούν «Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τρίτο κύμα μέχρι τον Οκτώβριο»
14:55
Συνάντηση προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών
14:45
Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health αξίας 312 εκατ.
14:43
Ανοδικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
14:30
Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
14:24
Κρεμλίνο: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν
14:20
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 33χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του
14:00
Διαγωνισμός για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
13:57
Να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση θανάτου του Θανάση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
13:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand