ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες στη Ρωσία για βομβαρδισμούς στην Γούτα

Η διπλωματία των ΗΠΑ υποστήριξε την Πέμπτη ότι η Ρωσία έχει "ιδιαίτερη ευθύνη" για τους βομβαρδισμούς που διεξάγονται από το συριακό καθεστώς στον ελεγχόμενο από τους αντάρτες θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στους οποίους, κατά τις πληροφορίες μιας ΜΚΟ, έχουν χάσει τη ζωή τους 400 και πλέον άμαχοι μέσα σε πέντε ημέρες, από την Κυριακή.


 
"Χωρίς την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία στη Συρία, αυτή η καταστροφή και αυτοί οι θάνατοι δεν θα είχαν υπάρξει", δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
 
Τουλάχιστον 46 άμαχοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην Ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
"Αυτό μας υπενθυμίζει την ιδιαίτερη ευθύνη της Ρωσίας για αυτό που συμβαίνει εκεί", επέμεινε η Νάουερτ.
 
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ έγιναν λίγες ώρες μετά την αποτυχία των προσπαθειών να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης το οποίο προέβλεπε την επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός για 30 ημέρες στη Συρία.
 
Η Νάουερτ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εκτροχίασε τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.
 
Σύμφωνα με την ίδια, οι θάνατοι 400 αμάχων αποδεικνύουν την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Αστάνας, κατά τη διάρκεια των οποίων η Τουρκία (που υποστηρίζει οργανώσεις ανταρτών), το Ιράν και η Ρωσία (σύμμαχοι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ) είχαν καταλήξει σε συνεννόηση για τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών "αποκλιμάκωσης" που υποτίθεται ότι θα οδηγούσαν στη μείωση της βίας στην εμπόλεμη Συρία.
 
"Αυτό δείχνει καθαρά πόσο μεγάλη φάρσα ήταν αυτές οι ζώνες αποκλιμάκωσης", έκρινε η Χέδερ Νάουερτ.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΚΣΤ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.