Ανησυχίες καταστηματαρχών στη Λεμεσό

Δεύτερες σκέψεις στους σχεδιασμούς για ανάπλαση της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό, ζητούν καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν καταστροφική την τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας από τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, ήδη υπάρχει πρόβλημα με τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης.


 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, Πόλυς Καττάσης, είπε πως, παρά τις γραπτές επιστολές προς τους αρμοδίους και τις εκκλήσεις όπως εισακουστούν οι επηρεαζόμενοι, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
 
"Για άλλη μια φορά συνεδριάζουν για εμάς χωρίς εμάς και ούτε δέχονται την αντιπροσωπία μας σε συνεδρία που θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε να εκφράσουμε κι εμείς τις θέσεις μας και τις απόψεις μας", ανέφερε.
 
Στέλνοντας το μήνυμα πως "λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους", υπέδειξε ότι, ήδη με την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης, μετά τη διαπλάτυνση που έγινε πριν από χρόνια, αρκετοί καταστηματάρχες υπέστησαν τεράστιες ζημιές και κάποιοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.
 
"Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν για δεύτερη φορά με το να θέλουν κάποιοι να βάλουν διαχωριστική νησίδα σε μια εμπορική οδό όπως η Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, που σε τίποτα δεν εξυπηρετεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων και καλώντας τους αρμοδίους να κάνουν δεύτερες σκέψεις στους σχεδιασμούς τους, προειδοποίησε πως "αυτοί θα χτίζουν και εμείς θα χαλούμε".
 
Υπενθυμίζοντας ότι, στα έργα διαπλάτυνσης της οδού προβλέπονταν επτά χώροι στάθμευσης για καλύτερη εξυπηρέτηση των προμηθευτών και των πελατών των καταστημάτων, ο Πόλυς Καττάσης είπε πως, δεν έγινε κανένας χώρος στάθμευσης αλλά κάποιοι από τους χώρους αυτούς κατέληξαν να γίνουν πάρκα, πεζοδρόμια και υπαίθριο θέατρο "ενώ μας άφησαν εμάς, τους καταστηματάρχες, στο έλεος του Θεού".
 
Απαιτούμε, συνέχισε, να γίνουν οι επτά χώροι στάθμευσης που προνοούσε ο σχεδιασμός διαπλάτυνσης της οδού και εφόσον ο αριθμός αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταστηματαρχών, "να συζητήσουμε για οποιαδήποτε διαχωριστική νησίδα".
 
Λέγοντας πως η οδός Νίκου και Δέσποινας Παττίχη είναι μια εμπορική οδός με 778 περίπου καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του λιανικού εμπορίου, ο κ.Καττάσης προειδοποίησε ότι "η μορφή που επιθυμούν οι αρμόδιοι να προσδώσουν στην οδό, με τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας, είναι αντιεμπορική και θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων ".
 
Διερωτήθηκε, τέλος, σε τι αποσκοπεί η τοποθέτηση της διαχωριστικής νησίδας σε έναν εμπορικό δρόμο που στερείται ήδη χώρων στάθμευσης και κατά πόσο οι αρμόδιοι θέλουν να καταστρέψουν τους καταστηματάρχες της περιοχής.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:24

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Φούτσαλ : Μεγάλες εκτός έδρας νίκες, για ΑΕΛ, Αραράτ
08:35
Το μεσημέρι η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση Χερσώνας, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ
08:32
Δανεικός στην Νέα Σαλαμίνα ο 'Αδωνη
08:32
H IMI Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο μέσω του GMF υπό τη διαχείριση της Pelagic Partners
08:11
Σύλληψη ενός προσώπου στην Πάφο για διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων
07:55
Πρόωρο να γίνει εκτίμηση για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για τις διαρροές Nord Stream 1 και 2, λέει ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ
07:33
Λευκός Οίκος: Σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή των Ιταλών
07:17
Με επιστολή στους εταίρους της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ η Ελλάδα ενημέρωνει για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας
06:57
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
06:36
ΕΕ: Εν μέσω των διαφωνιών για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου συνεδριάζει το έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας
06:32
Να εξεγερθούν εναντίον του Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία κάλεσε τους Ρώσους ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
06:29
Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία. Στο τραπέζι νεές κυρώσεις
06:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand