Αναγκαία η νομοθεσία για την ιατρική κάνναβη

Στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής Υγείας θα ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχέδιου και των κανονισμών που προβλέπουν την καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο.

Βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα χαρακτήρισαν πολύ σημαντικά αλλά και αναγκαία τα νομοθετήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για οικονομικούς λόγους. Αντίθετα το ΑΚΕΛ τοποθετείται αρνητικά σημειώνοντας ότι με τη νέα νομοθεσία επιδιώκεται η εισαγωγή ναρκωτικών από την πίσω πόρτα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου δήλωσε ότι περιλαμβάνονται αυστηρές πρόνοιες που διέπουν την καλλιέργεια και τη διάθεση της ιατρικής κάνναβης και τίποτε δε θα είναι ανεξέλεγκτο. Από τις εξηγήσεις των ειδικών, πρόσθεσε, έχουν απαντηθεί οι όποιοι φόβοι και οι επιφυλάξεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι πρόκειται για προσπάθεια εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης των ασθενών και πρόσθεσε ότι καμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει που να καταδεικνύει ότι η ιατρική κάνναβη συμβάλλει στην θεραπεία των ασθενών

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι θα πρέπει στην Κύπρο να σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν το κάθε τι καινούργιο με καχυποψία και διερωτήθηκε γιατί δε απασχολεί το γεγονός ότι επτά στα δέκα νάρκοτεστ είναι θετικά και υπάρχει καχυποψία για ελεγχόμενες επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το κίνημα οικολόγων υποστηρίζει σθεναρά την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης και σημείωσε ότι σε επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Κίνημα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς το εύρος των ασθενειών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ιατρικής κάνναβη αλλά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ως προς τις θεραπευτικές της δυνατότητες. Εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις για πρόνοιες των νομοθετημάτων σε σχέση με τους επενδυτές.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα
11:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand