Τρεις παραλίες ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης

Τρεις παραλίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είναι ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tripadvisor.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις βαθμολογίες που ανακοίνωσε ο γνωστός ιστότοπος tripadvisor  (https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches), τρεις παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου είναι ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ η μία βρίσκεται μεταξύ των 25 καλύτερων παραλιών του κόσμου».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο, η παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά έχει πάρει την 13η θέση παγκοσμίως και την 4η στην Ευρώπη, η παραλία Κόννος στην Αγία Νάπα – Πρωταρά έλαβε την 12η θέση στην Ευρώπη, ενώ η παραλία  Μακρόνησσος στην Αγία Ν;aπα κατέλαβε την 18η θέση στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Επαρχίας Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «οι βραβεύσεις είναι συνεχόμενες και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων στους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας . Βλέπουμε ότι χρόνο με χρόνο η βαθμολόγηση μας βελτιώνεται και πλέον έχουμε παραλίες που είναι μεταξύ όχι μόνο των καλύτερων στην Ευρώπη αλλά και στις καλύτερες του κόσμου».
Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως «η σωστή διαχείριση που γίνεται στις παραλίες  μας τα τελευταία χρόνια και οι αλλαγές που εφαρμόσαμε όπως η ίδια διαχείριση και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών, άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Οι βραβεύσεις και η βαθμολόγηση του tripadvisor είναι εξαιρετικής σημασίας αφού πρόκειται για  ένα ιστότοπο στον οποίο οι μηνιαίες επισκέψεις  ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, «εάν γίνουν κάποιες αλλαγές για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις παραλίες μας, τότε μπορούμε εύκολα τα επόμενα χρόνια να βελτιωθούμε περισσότερο. Θα πρέπει να αλλάξουν κάποιοι περιορισμοί στους κανονισμούς για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις παραλίες».
Θα πρέπει, συνέχισε «να επενδύσουμε σε αυτές τις βραβεύσεις, να τις προωθήσουμε, να προβληθεί σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει ένας προορισμός που διαθέτει τρεις από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Στην επαρχία Αμμοχώστου ξεκινήσαμε ήδη να προβάλλουμε τη συγκεκριμένη βράβευση και αναμένουμε ότι θα αξιοποιηθεί με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού».
Αφού σημείωσε πως «οι βραβεύσεις του tripadvisor θα πρέπει να προβληθούν στο εξωτερικό και να κοινοποιηθούν στους τουριστικούς πράκτορες και τον απλό κόσμο», ο κ. Καρούσος είπε ότι «αυτές οι βαθμολογήσεις και βραβεύσεις είναι δυναμικά εργαλεία προώθησης του τουρισμού της Κύπρου και θα πρέπει να προωθηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand