Ο Ζελμάγιερ νέος Γενικός Γραμματέας της Κομισιόν

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε στο Κολέγιο, την τοποθέτηση του επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Ζελμάγιερ, στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν, μετά την παραίτηση του σημερινού Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν (που ενεργοποιείται την 1η Μαρτίου - κάτι που κατά τον Πρόεδρο Γιούνκερ ήταν γνωστή στο ίδιο από την 1η μέρα της θητείας του).



Σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Γιούνκερ έπλεξε το εγκώμιο του Μάρτιν Ζελμάγιερ, για να διασφαλίσει, όπως είπε, την συνέχεια της διοίκησης για τους τελευταίους 20 μήνες της θητείας της τρέχουσας Κομισιόν. Ο νυν Γραμματέας Αλεξάντερ Ιταλιάνα, θα συνεχίσει να συνεπικουρεί άτυπα το έργο του Μάρτιν Ζελμάγιερ, για ένα ακόμα μήνα μετά την παραίτησή του (όπως κάνει και Κάθριν Ντέι, η προηγούμενη γ.γραμματέας ακόμα).

Τη θέση της επικεφαλής του γραφείου του Ζ.Κ.Γιούνκερ αναλαμβάνει η Κάρλα Μαρτίνα Αλμπερόλα (μέχρι πρότινος υπεύθυνη και για το κυπριακό). Η Κάρλα Αλμπερόλα είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής γραφείου Προέδρου Κομισιόν, της οποία τα προσόντα ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνεκτίμησε.  Ο Πέτερ Στόκακ θα εισέλθει στο "καμπινέ" στη χηρεύουσα θέση (ως αναπληρωτής επικεφαλής).

Ο Μάρτιν Ζελμάγιερ θα είναι ο έβδομος Γενικός Γραμματέας της Κομισιόν και ο πρώτος Γερμανός υπήκοος που θα αναλάβει αυτή τη θέση. Αφού εργάστηκε στον ακαδημαϊκό χώρο, στον ιδιωτικό τομέα και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Μάρτιν Ζελμάγιερ προσχώρησε στην Κομισιόν το 2004, όπου διετέλεσε πρώτος Εκπρόσωπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ (2004-2010). Το 2010, έγινε Επικεφαλής του γραφείου της Βίβιαν Ρέντιγκ, Αντιπροέδρου Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας (2010-2014). Στις θέσεις αυτές, οδήγησε τις επιτυχείς προσπάθειες της Κομισιόν να μειώσει τα τέλη περιαγωγής σε όλη την ΕΕ και να εισαγάγει νέους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων. Το 2014, ο Μάρτιν Ζελμάγιερ έγινε διευθυντής εκστρατείας του Ζ.Κ.Γιούνκερ ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια διορίστηκε κύριος σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Κομισιόν και διευθυντής της Κομισιόν στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης πριν γίνει επικεφαλής της μεταβατικής ομάδας του Γιούνκερ και στη συνέχεια ο προϊστάμενος του "καμπινέ" όταν ο Ζ.Κ.Γιούνκερ ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου την 1η Νοεμβρίου 2014.

Η Μαρτίνεζ Αλμπερόλα είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Ισπανή υπήκοος στην ιστορία της Κομισιόν που διευθύνει το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής . Έχοντας προσχωρήσει στην Κομισιόν πριν από 27 χρόνια (το 1991), εργάστηκε αρχικά κυρίως σε νομικά ζητήματα σχετικά με την ενιαία αγορά και στην προετοιμασία της διεύρυνσης του 2004. Στη συνέχεια υπηρέτησε στο γραφείο του Προέδρου Μπαρόζο για δύο διαδοχικές θητείες (2005-2014), όπου βοήθησε ιδιαίτερα να διαμορφωθεί η πρόταση της Επιτροπής για το 2014 για ένα πλαίσιο για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου στην ΕΕ. Τον Ιούλιο του 2014 διορίστηκε κύριος σύμβουλος της Γ.Δ. Δικαιοσύνης προτού προσχωρήσει με τον Μάρτιν Ζελμάγιερ ως αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του Ζ.Κ.Γιούνκερ και στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής προϊστάμενος του υπουργικού συμβουλίου όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Κομισιόν την 1η Νοεμβρίου 2014 , Η Μαρτίνα Αλμεπρόλα είναι υπεύθυνη για τις διοργανικές σχέσεις, συνέβαλε στον συντονισμό των προσπαθειών της Κομισιόν για τη διαχείριση της μετανάστευσης, στην ατζέντα του Προέδρου Γιούνκερ για τη βελτίωση της νομοθεσίας και στην προετοιμασία των ετήσιων προγραμμάτων εργασίας της Κομισιόν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΑΝ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.