Εγκαινιάστηκε νέος χώρος διαμονής θυμάτων trafficking

Τα εγκαίνια του Open House, ενός νέου χώρου διαμονής των ενήλικων θυμάτων εμπορίας που πρώτιστο στόχο έχει την προσφορά στέγης και στήριξης προς τα θύματα όταν αυτά φεύγουν από το κρατικό καταφύγιο, τέλεσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Κατά τη διαμονή σε αυτό θα αναπτύσσεται ένα κλίμα ηρεμίας, ενώ τα θύματα θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, δυνατότητες απασχόλησης και ατομικής φροντίδας» είπε σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια η Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ.
Η κ. Αιμιλιανίδου τόνισε ότι «η εμπορία και η εκμετάλλευση προσώπων είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο με διεθνείς διαστάσεις, το οποίο μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστώντας τον εντοπισμό και την καταπολέμησή του μία τεράστια πρόκληση για τις διωκτικές Αρχές, τα εμπλεκόμενα κράτη και τις κοινωνίες στις οποίες αναπτύσσεται. Η εμπορία προσώπων αποτελεί ακραία περίπτωση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αντιμετώπιση της χρήζει μίας συνεκτικής πολιτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» είπε.
Εξήγησε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο πολιτικών για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης προσώπων.
Το Open House εντάσσεται στο πρόγραμμα της οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking, στοχεύοντας να προσφέρει ένα οικογενειακό περιβάλλον τόσο στα θύματα όσο και στα παιδιά τους, για όσο χρόνο χρειάζονται, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.
Η Υπουργός σημείωσε ότι η οργάνωση Cyprus Stop Trafficking συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ατόμων, θυμάτων των διεθνών κυκλωμάτων με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση και διακρίνεται για τις ποικίλες πρωτοβουλίες και το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της στήριξης και παροχής υπηρεσιών στα θύματα εμπορίας προσώπων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand