Συρία:Νεκροί 11 Τούρκοι το τελευταίο 24ωρο

Εντεκα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το τελευταίο 24 ωρο στη βόρεια Συρία.

Πρόκειται για τις πιο βαριές απώλειες για τον τουρκικό στρατό από την έναρξη της επιχείρησής του εναντίον της Κουρδικής οργάνωσης, ''Μονάδες Λαικής Προστασίας'', στις 20 Ιανουαρίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη, πρόσθεσε, ωστόσο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως υπήρξε εξωτερική επέμβαση για την συντριβή.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού γνωστοποίησε αργότερα ότι άλλοι εννέα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε διάφορα επεισόδια στη Βόρεια Συρία.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι 1.141 τρομοκράτες, έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία.
Εκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία αμέσως, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, υπό τη σκιά των πολλών αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε χθες το Ισραήλ.
Ο Εκπτρόσωπος του κυρίου Γκουτέρρες, Στεφάν Ντουζαρίτς, δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί στενά, την πολύ ανησυχητική, όπως τη χαρακτήρισε, στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία και την επικίνδυνη εξάπλωση της σύρραξης πέραν των συνόρων της.
Εξάλλου, 32 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ.
Νωρίτερα, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι εξεδίωξε μαχητές του Ισλαμικού κράτους, από τις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι.
Το καθεστώς διεξάγει επιχείρηση εναντίον των τελευταίων μελών του Ισλαμικού κράτους που απομένουν στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
 
Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.