Τουριστικό συνέδριο με τίτλο «Καλωσορίσατε στη Νέα Γενιά του Κυπριακού Τουρισμού» στην Αγία Νάπα

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα» το 1ο τουριστικό συνέδριο με τίτλο «Καλωσορίσατε στη Νέα Γενιά του Κυπριακού Τουρισμού», το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας και το Europe Direct Δήμου Λάρνακας.


Προλογίζοντας το συνέδριο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Ζαννέτος ανέφερε ότι "όραμα μας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για το ξεκλείδωμα και τη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της νέας γενιάς του τόπου, αλλά και η δημιουργική συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών για τη νεολαία εστιασμένων στις σύγχρονες προκλήσεις».

Στο συνέδριο παρέστη ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη προσαρμογής της τουριστικής βιομηχανίας και του τουριστικού μας προϊόντος στα νέα δεδομένα, τα οποία έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και νέα τουριστικά επαγγέλματα τα οποία, όπως επισήμανε, πρέπει να συμβαδίζουν με τις τουριστικές τάσεις με τον τρόπο της τουριστικής προώθησης και διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος.

Η πρωτόγνωρη αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο ανέφερε το ζητούμενο δεν θα πρέπει να είναι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας το προϊόν με αειφόρο τρόπο, ικανοποιώντας έτσι τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα και του τουρίστα του μέλλοντος, σημείωσε.

Απώτερος στόχος, τόνισε, είναι να μετατραπεί η Κύπρος στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε ένα άκρως ποιοτικό και ικανό προορισμό που να προσφέρει και να καλύπτει όλων των ειδών τις απαιτήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Ττάκκας, εξήρε τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της Κύπρου και ανέφερε ότι ο σύγχρονος τουρισμός είναι στενά συνδεδεμένος με την ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα και με την δυναμική του έχει καταστεί σε μια κοινωνικά-οικονομική δύναμη που οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο νέος ψηφιακός τουρίστας, πρόσθεσε, έχει νέες ανάγκες και λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα, είναι πιο αυτόνομος, είναι υπέρ-συνδεδεμένος, πιο απαιτητικός και απαιτεί προσωπική εξυπηρέτηση και φροντίδα.

Για τα νέα τουριστικά επαγγέλματα μίλησε η Λειτουργός Επιθεώρησης του ΚΟΤ Ελίνα Χριστοφίδου ενώ θέματα που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα νέα δεδομένα του marketing,καθώς και τις νέες τεχνικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέπτυξε στην παρουσίασή του ο ιδρυτής της εταιρείας Hivebreed Δημήτρης Στεφανή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Διάσκεψη Βερολίνου: Απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη
20:52
Επίθεση σε μητροπολίτες με καυστικό οξύ στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι
20:30
Βρετανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο - Αύξηση και στους θανάτους
20:21
Και επίσημα στο ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι
20:12
Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ
19:29
Προειδοποίηση ECDC: Έως το τέλος Αυγούστου το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ θα είναι της παραλλαγής Δέλτα - Η μία μόνο δόση εμβολίου μπορεί να μην αρκεί
19:12
Με 21 αθλητές και αθλήτριες στο βαλκανικό στίβου
19:03
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων-Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους
18:48
Επέστρεψε στη βάση του το κυπριακό αλιευτικό που παρενόχλησαν οι Τούρκοι
18:33
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
18:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand