ΠτΔ: Συνεργασία κράτους - ιδιωτικού τομέα πέτυχε την ανάπτυξη

Χάρη στη στενή συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα, πετύχαμε να υπάρξει μια δημιουργική και πραγματικά παραγωγική βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως υπάρχουν, ωστόσο, πολλά ακόμη να γίνουν.


 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην τελετή απονομής των 5ων KEBE Business Leader Awards, που πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό, ενώ ο ίδιος απένειμε δυο εκ των εννέα βραβείων, το ΚΕΒΕ Lifetime Achievement Award, στον Νίκο Σιακόλα και το Τιμητικό Βραβείο ΕΥ, στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου, για το έργο και τη συνολική προσφορά του στην επιχειρηματικότητα.
 
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη θερμά το ΚΕΒΕ, "γιατί δεν περιορίζεται απλώς στο να προάγει και να προωθεί πολιτικές που θα βοηθήσουν έτσι ώστε η συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα να δώσει την ώθηση που αναμένει ο καθένας, για να υπάρξει μια δημιουργική και πραγματικά παραγωγική αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη, κάτι που πετύχαμε χάρη στη στενή συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα".
 
"Δεν λέω ότι το επιτύχαμε απόλυτα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν", υπέδειξε και εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να υπάρξει μια συναίνεση μέσα στο Κοινοβούλιο για σημαντικά θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υπηρεσίας, του καρκινώματος της γραφειοκρατίας, θα πετύχει ώστε επιτέλους να φύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος".
 
Την ίδια ώρα, συνέχισε, πέρα από τα όσα το ΚΕΒΕ, προς προάσπιση και προώθηση του επιχειρείν πράττει, με ανάλογες εκδηλώσεις αναδεικνύει και έναν άλλο κοινωνικό ρόλο, μια υποχρέωση προς όσους, μέσα από τη δράση τους, όχι μόνο έχουν ήδη καταξιωθεί, αλλά έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.
 
Συνεχάρη δε τους βραβευθέντες και ιδιαίτερα τον Νίκο Σιακόλα " έναν επιχειρηματία που έγραψε ιστορία στο επιχειρείν " και τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Βασιλείου," ενός καταξιωμένου καταρχήν επιχειρηματία που απέδειξε ότι το επιχειρείν, το διοικείν, το ορθώς αποφασίζειν και πράττειν μπορεί να υλοποιηθεί στην πολιτική με άριστα αποτελέσματα".
 
Ανέφερε ακόμη πως κανείς, όσο και αν διαφωνούσε με τον Πρόεδρο Βασιλείου, δεν παύει να αναγνωρίζει ότι, "από της εποχής της προεδρίας του Γιώργου Βασιλείου ξεκίνησε και ο εκσυγχρονισμός της κυπριακής πολιτείας".
 
"Θέλω να συγχαρώ και τους δύο και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και του ιδίου προσωπικά προς όλους σας για τη συνεισφορά σας στην επιτυχή πορεία που ακολουθεί η οικονομία του τόπου", κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Τα υπόλοιπα επτά βραβεία έλαβαν, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σαλαμίς, Βάσος  Χατζηθεοδοσίου (κατηγορία Ναυτιλία), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, John Hourican (χρηματοπιστωτικός τομέας και παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, Σπύρος Καραολής (κατηγορία τουρισμός, εστίαση και ψυχαγωγία), ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Παραδεισιώτη, Παύλος Παραδεισιώτης (κατηγορία βιομηχανία), ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΣ της Metro Foods Trading, Γιώργος Σκορδέλλης (κατηγορία εμπόριο), ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων STEPHANIS, Χριστόδουλος Στεφανής (κατηγορία υπηρεσίες) και τέλος, ο Ιδρυτής του Ομίλου Εταιρειών Cyfield, Κυριάκος Χρυσοχός (κατηγορία ακίνητα, κατασκευές και ανάπτυξη γης).
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:00

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Με δυσκολία διεξάγεται αυτή των ώρα η διακίνηση οχημάτων στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας - Λάρνακας
14:17
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ηττήθηκε στην πρόταση μομφής εναντίον του
13:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand