Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας στη Λευκωσία

Κυπριακό, ενέργεια και διμερείς σχέσεις, θα είναι στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης  Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.  

Η Λευκωσία τονίζει ότι στόχος είναι η ανασκόπηση της προόδου στο πλαίσιο της συνεργασίας, o συντονισμός για τα επόμενα βήματα  και η πιθανή επέκταση σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως παιδεία και καινοτομία.
Θα γίνει επίσης προετοιμασία της τριμερούς Συνόδου Κορυφής της Ιορδανίας το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Οι εργασίες της τριμερούς θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό και το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων.
Το μεσημέρι, πριν από την έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Αλ Σαφάντι και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
Θα προηγηθούν κατ' ιδίαν συναντήσεις του κυρίου Χριστοδουλίδη τόσο με τον Ιορδανό ομόλογο του όσο και τον Έλληνα αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών με επίκεντρο Κυπριακό, Κυπριακή ΑΟΖ και διμερή ζητήματα.
Οι τρείς Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στις 14:15.

Δηλώσεις Πρέσβη Ιορδανίας

Ιορδανία, Κύπρος και Ελλάδα είναι αποφασισμένες να υλοποιήσουν τους στόχους της τριμερούς συνεργασίας σε όλα τα πεδία, με κύριο αντικείμενο την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια στην περιοχή, τονίζει ο πρέσβης της Ιορδανίας στην Λευκωσία Μοχάμαντ Ελ Φαγιέζ.
Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Ελ Φαγιέζ εκφράζει την πεποίθηση ότι η τριμερής θα καταστεί συν τω χρόνω θεσμός, ενώ εκτιμά ότι θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες να καταστούν μέρος αυτών των σχημάτων.  
Όπως τονίζει, η συνάντηση θα επικεντρωθεί στις συλλογικές προσπάθειες υλοποίησης των κοινών στόχων των τριών χωρών στην περιοχή.  
Επί του Κυπριακού, ο Πρέσβης Ελ Φαγιέζ δηλώνει ότι η Ιορδανία θα στηρίξει περιφερειακά αλλά και διεθνώς τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης.
Η Κύπρος, τονίζει, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και η σταθερότητα, η κυριαρχία και η ευημερία της είναι εξίσου σημαντικές, όπως της Ιορδανίας.  

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου, Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.